Thursday, July 16, 2015

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ?




(''..Χθες το γυαλί ράγισε μέσα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ένας σημαντικός αριθμός συντρόφων μου ψήφισε αντίθετα από αυτό που ζήτησε η πλειοψηφία, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, γιατί έχουν ατζέντα τη δραχμή..)
1. Είναι σαφές ότι η ‘’ταπείνωση’’ είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας κατανόησης ή της υπερφίαλης άρνησης ύπαρξης κανόνων. Που οδήγησε στην έλλειψη εμπιστοσύνης στο σύνολο του πολιτικού προσωπικού στην διάρκεια της πενταετίας.
2. Στη διάρκεια της πεντάμηνης καταστροφικής διακυβέρνησης την έλλειψη αξιοπιστίας διαδέχτηκε η υποψία για σχέδιο.
3. Τα καταιγιστικά γεγονότα που προκάλεσε το δημοψήφισμα αποκαλύπτουν σιγά σιγά τους οργανωτές(?) της συνομωσίας της δραχμής σε επίπεδο ηγετικών στελεχών της συγκυβέρνησης. Η ιστορία δεν θα προλάβει γιατί οι αποκαλύψεις θα έρθουν γρήγορα από έντρομους συνωμότες και διαρροές από κατώτερα στελέχη της συνομωσίας.
4. Ο Παπαδημούλης στις σημερινές δηλώσεις του ήταν σαφής. Δεν υπάρχει περιθώριο συγκάλυψης. Και ο Τσίπρας είναι υποχρεωμένος αν θέλει να μείνει στο Ευρώ να τους αποκαλύψει ο ίδιος και γρήγορα. Τα γεγονότα δείχνουν ότι ο Σόυμπλε πάτησε σε στέρεο έδαφος ώστε να επαναφέρει την πρόταση του που από το 12 έχει διατυπώσει καθαρά σε κλειστές συνεδριάσεις με στελέχη των τότε κυβερνήσεων.
5.Αν δεν αποκαλυφτεί αμέσως η συνωμοσία, η έξοδος από το Ευρώ πλησιάζει με ταχύτητα. Το γιατί το καταλαβαίνετε. Η ελαφρότητα των στελεχών ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δεν απαλλάσσει αυτούς. Ούτε το κόστος που προκάλεσε η συνομωσία -70% των νέων δάνειων.
ΥΓ. Δημιουργική ασάφεια, σχηματισμός war room για το Ευρώ, δηλώσεις για συμμετοχή στρατού για εσωτερικούς λόγους, εξάντληση της περιόδου κάλυψης από το 2ο πρόγραμμα, παραιτήσεις Σαγιά-Χουλιαράκη, κλείσιμο Τραπεζών, αποκαλύψεις Θεοχάρη, καταστροφικό δημοψήφισμα, πρόγραμμα τριών παρεμβάσων για την μετάβαση στην δραχμή και άλλα κομμάτια ενός πάζλ , που ελπίζω να μην είναι παρά θεωρίες συνομωσίας. 

No comments:

Post a Comment