Friday, September 28, 2012

ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ του Α.ΤΡΙΦΥΛΛΗ

''..Ζητώ συγγνώμη, γιατί δικαιολόγησα πότε τη μία και πότε την άλλη πλευρά στην ανοησία και στο έγκλημα του Εμφυλίου, που διέπραξαν οι δικοί μας γονείς. Μόνοι εμείς στην Ευρώπη, φανατισμένοι και ιδεοληπτικοί, πήραμε τα όπλα και σφαχτήκαμε μεταξύ μας. Δεν αντιληφθήκαμε την πραγματικότητα που διαμορφώθηκε από τους ισχυρούς και παίξαμε το παιχνίδι της επιθυμίας.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί αν και οι νικητές του Εμφυλίου ήσαν στην πλευρά της δημοκρατικής εξέλιξης της κοινωνίας, παρέδωσαν την πραγματική εξουσία σε ανθρώπους μικρόνοες, εγκληματικούς και εξίσου αντιδημοκρατικούς με την άλλη πλευρά.
  Ζητώ συγγνώμη, γιατί ανεχθήκαμε τη χούντα τόσα χρόνια..'' ''ΤΑ ΝΕΑ''
Διαβάστε περισσότερα..

64 comments:

  1. Συγχαρητήρια για το υπέροχο άρθρο σας!

    Πολυτίμη

    ReplyDelete
  2. Κύριε Τριφύλλη,



    Μόλις διάβασα το άρθρο σας «Ζητώ συγγνώμη» και νοιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω. Εκφράζετε όλους μας. Εμάς που βλέπαμε όλο το ξεστράτισμα, 30 χρόνια τώρα, και μιλούσαμε μόνο χαμηλόφωνα, γιατί ο λόγος μας ήταν παραφωνία.

    Θα δώσω το άρθρο στο γιο μου 14 ετών.

    Ξενοφών

    ReplyDelete
  3. Παλληκαρίσια αυτοκριτκή που μπορεί και διαπαιδαγωγεί με φρόνηση και γνώση. Δεν φθάνει όμως...γιατί το Leadership : To do the right thing, το έχουν άλλοι με κληρονομικό δικαίωμα και όχι αξιοκρατικό. Νοιώθουν άραγε την ίδια ανάγκη ο πρώην και ο νύν πρωθυπουργοί μας να ζητήσουν "συγγνώμη?"

    ReplyDelete
  4. Anonymous said...

    Αγαπητέ κύριε Τριφύλλη,

    Μου άρεσε πολύ η δημοσιευθείσα άποψη σας στα σημερινά ΝΕΑ. Βέβαια, πολλοί άλλοι έχουν βαρύτερες ευθύνες από τις δικές σας και τις δικές μου. Αυτοί θα έπρεπε να ενστερνιστούν την άποψη σας και κυρίως να δουλέψουν σκληρά για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για το μέλλον. Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι τους περνάει καν από το μυαλό. Ας είναι.

    Το ερώτημα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά μας τώρα: να τα ωθήσουμε να φύγουν στο εξωτερικό; να τα πείσουμε να μείνουν εδώ και να δίνουν υπό άνισους όρους έναν αγώνα με την πενιχρή προοπτική να είμαστε σε 10 χρόνια εκεί που ήταν οι άλλοι πριν 10 χρόνια; Δεν ξέρω…

    Αν και δεν σας γνωρίζω προσωπικά ένιωσα την ανάγκη να χαιρετήσω την άποψη σας,

    Καλό Σαββατοκύριακο.

    Με εκτίμηση,
    Γιώργος Φλέσσας

    Διευθύνων Σύμβουλος

    g.flessas@civitas.gr www.civitas.gr

    ReplyDelete
  5. Αγαπητέ Αντώνη δεν γνωριζόμαστε,όμως νιώθω την ανάγκη να σ'ευχαριστήσω για το σημερινό σου σημείωμα στα ΝΕΑ. Νομίζω πως είναι ότι πιο καλό γράφτηκε μέσα σ'αυτή την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας. Να είσαι καλά. Μαλέσιος Βαγγέλης

    ReplyDelete
  6. Αντώνη νόμιζα ότι σε γνώριζα.Ομως με το άρθρο σου με αναγκάζεις να αναθεωρήσω.Σε ευχαριστούμε όλοι αυτοί που μας εκφράζεις με τέτοια ακρίβεια και πληρότητα,ιδίως αυτούς τους δίσεκτους καιρούς.
    Γ.Κωτσορίδης

    ReplyDelete
  7. Αποδέχομαι τη συγγνώμη σου!

    Μάρθα Γεωργίου

    ReplyDelete
  8. Αγαπητέ Αντώνη,
    Καλησπέρα σας.

    Μόλις διάβασα το άρθρο σας στα ΝΕΑ. Η Ελένη Μπότσογλου μου έστειλε τον σχετικό δεσμό.
    Χίλιες φορές ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, επειδή εκφράσατε και διατυπώσατε όλα όσα θα ήθελα να πω στην κόρη μου.
    Δεν είμαι αυτή τη στιγμή σε θέση να σχολιάσω αναλυτικά το άρθρο σας, είναι όμως σαν να πήρατε μέσα από την ψυχή και το μυαλό μου όσα αισθάνομαι ότι διαπράξαμε έναντι αυτών των παιδιών.
    Τουλάχιστον ας τα υποστηρίξουμε "πάση δυνάμει", γιατί θα ήταν επαίσχυντο να τα αφήσουμε να επανορθώσουν τις συνέπειες των δικών μας "αμαρτημάτων" μόνα τους.

    Είμαι περίεργη να δω, αν θα έχει κανένας άλλος τη "μαγκιά" ν' αντιμετωπίσει έτσι τα πεπραγμένα της γενιάς μας, και μάλιστα δημοσίως.

    Δεχτήτε τις θερμότερες ευχαριστίες μου
    Με εξαιρετική εκτίμηση,
    Τίτα Πετράκου

    ReplyDelete
  9. Πολύ καλό το άρθρο σου. Το είχα διαβάσει ήδη. Μόνο ξέχασες μια συγγνώμη: ότι είσαι από τα Κύθηρα!

    Τ.Γ.

    ReplyDelete
  10. Το ότι είμαι από τα Κύθηρα δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από τπυς Έλληνες με τους οποίους προσφάτως ενωθήκαμε!

    ReplyDelete
  11. Δεν αποδέχονται τη συγγνώμη, αν και δεν ζήσα ν μου δοθεί. Την έγραψα για να μην επαναλάβετε τα λάθη μας
    http://kleitor.blogspot.com/2010/04/blog-post_17.html

    ReplyDelete
  12. Διαβάστε το άρθρο από Τα Νέα ...
    Μήπως πρέπει να κάνουνε μερικοί το ΙΔΙΟ ????
    http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=1079453

    ReplyDelete
  13. http://www.patrasblogs.gr/Online-Press.Blog/2010/04/16/%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CE%BC%CE%B7_%CE%B1%CF%80%CF%8C_%CF%84%CE%B1_%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC_%CE%BC%CE%B1%CF%82_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%B1_%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%B7_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CF%84%CE%B9%CF%82_%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82_%CE%BC%CE%B1%CF%82

    ReplyDelete
  14. Συγχαρητήρια. Ηταν εξαιρετικό - και προπάντων γενναίο
    Λουκάς Τσούκαλης

    ReplyDelete
  15. http://www.politismospolitis.org/?p=12912

    ReplyDelete
  16. Αγαπητέ μου Αντώνη,

    Το άρθρο σου στα Νέα της περασμένης Παρασκευής μου θύμισε –μέσα στη μοναξιά της ευαισθησίας-

    τον Αντώνη που ήμουν ευτυχής να γνωρίσω. Το ό,τι ο Αντώνης εκφράζεται σήμερα έτσι με κάνει να ελπίζω ακόμη.

    Βέβαια, κατά τη δική μου θεώρηση, ο βαθμός της ευθύνης όλων μας -για τη σημερινή κατάντια της χώρας-

    προσδιορίζεται από το εύρος των πρωτοβουλιών που ένας έκαστος από εμάς είχε τη δυνατότητα να πάρει στο παρελθόν.



    Με ειλικρινή εκτίμηση,

    Αλέξανδρος

    ReplyDelete
  17. "αντε Αντώνη το βρηκα το άρθρο σου, που ήταν στα ΝΕΑ και όχι στην 'Ε'. Θα το επισημάνω στο Twitter/Facebook, γιατί θεωρώ ότι με 300 λέξεις έγραψες πώς διάολο φθάσαμε εδώ και πώς συνέβαλαν και οι μειοψηφίες, γιατί η ανοχή όλων μας θα έπρεπε να είναι μικρότερη. Στερνή μου γνώση; Ωστόσο κάτι μπορεί να σωθεί. Να το παλαίψουμε, όπως κάνει το άρθρο σου"
    Στάθης Χαικάλης

    ReplyDelete
  18. ksipnistere
    http://ksipnistere.blogspot.com/2010/04/blog-post_3100.html

    ReplyDelete
  19. Ανώνυμος είπε...
    Οι σωστοι γονεις εχουν μαθει τα παιδια να ζουν σ ολες τις συνθηκες της ζωης.

    19 Απριλίου 2010 1:26 π.μ.

    ReplyDelete
  20. Παιδια εντιμων δεν εχουν να φοβουντε οσα καυμενα μαθανε στη πονηρια και λαμογια να κλαις!!!!

    ReplyDelete
  21. τα παιδια ειναι αντιγραφα, τροπου ζωης των γονιων.
    Ετσι μεγαλωνουν με στοχους που θ ανταπελξελθουν στις οποιες δυσκολιες η θα πνιγουν απ τη ζαλη των απιαστων ονειρων

    ReplyDelete
  22. Εγω ευχαριστω οσους απο τις προηγουμενες γενιες αγωνιστηκαν για την ανεξαρτησια της χωρας, για τη δημοκρατια και τη λαϊκη κυριαρχια, οσους πολεμησαν τους γερμανους στα βουνα και αργοτερα τους αγγλοαμερικανους και τα τσιρακια τους(δεξιους και δηθεν δημοκρατες) στον "εμφυλιο", που χασαν τη ζωη τους στα Δεκεμβριανα απο τον Γ.Παπανδρεου και τους "συμμαχους" τους Αγγλους, που εκαναν το 1-1-4, που αντισταθηκαν στη χουντα, βασανιστηκαν, εξοριστηκαν, οσους βγηκαν στην παρανομια αντι να σκυψουν το κεφαλι, που κατελαβαν το πολυτεχνειο το 73(για να το εκμεταλλευτουν συμμετεχοντες και μη, αλλα και για να εμπνεει τη νεολαια και τους αγωνες της), που εριξαν τον ν.815 του θειου καραμανλη, που αντισταθηκαν στο πολυνομοσχεδιο κοντογιαννοπουλου το 91 και ανετρεψαν το ασφαλιστικο του γιαννιτση το 2001. Που εβγαλαν αγωνιστες σαν τους Λαμπρακη, Μπελογιαννη, Παναγουλη, Τεμπονερα, Κουμη, Κανελλοπουλου κλπ αλλους γνωστους και αγνωστους, ζωντες και νεκρους. Ευχαριστω οσους ακομη δεν ενσωματωθηκαν, δεν καιροσκοπησαν και δεν εξαργυρωσαν το "αγωνιστικο" "αριστερο" παρελθον σε ψηφους, καρεκλες, υπουργεια και λεφτα, ουτε διαλεξαν το δρομο του ρεφορμισμου και της παραιτησης απο τη μαχη, αλλα συνεχισαν να αγωνιζονται στο πλευρο του λαου για την υπερασπιση των κεκτημενων, για ενα καλυτερο αυριο.

    Γιατι οι γενιες δεν ειναι ενιαιες, ουτε μπορουμε να βλεπουμε τα γεγονοτα ουδετερα. Παντα υπαρχουν εκμεταλλευτες και εκμεταλλευομενοι. Παντα υπαρχουν οι τιμιοι, που τασσονται με το συμφερον των πολλων, και αυτοι που θα ξεπουλιουνται για το συμφερον των λιγων

    19 Απριλίου 2010 2:53 π.μ.

    ReplyDelete
  23. Alvanos 23 ετωνApril 19, 2010 at 7:30 AM

    Μια τουρκικη παροιμια λεει "απο τοτε που βγηκε το συγγνωμη εχασε ο γαιδαρος τη γνωμη".Αφου οι γενιες που γεννηθηκαν απο το 1940 μεχρι το 1965 καταστρεψαν τη χωρα και αφησαν αναπηρο το εθνος,τις επιασε ο πονος τωρα στο τελος του φαγοποτου ,τωρα που οι μαγαζατορες εφεραν το λογαριασμο και κλαινε χυνοντας δακρυα εδω κι εκει.Τι ανηθικη ,υποκριτικη και ματαιη πραξη.Το λογαριασμο θα τον πληρωσουμε εμεις τα παιδια τους ετσι κι αλλιως .Η λυση στο οικονομικο,πολιτικο και κυριως ΗΘΙΚΟ προβλημα της χωρας ειναι :
    α)Μειωση ολων των συνταξεων στα 500 ευρω.Χωρις καμια εξαιρεση.
    β)υποχρεωτικη συνταξιοδοτηση ολου του ενεργου πληθυσμου απο την ηλικα των 45 ετων και ανω και υποχρεωτικη μεταφορα τους στα αυθαιρετα εξοχικα τους στα χωρια,με μοναδικη εξαιρεση οσων εχουν ανηλικα παιδια.
    γ)περιορισμενη ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη των συνταξιουχων.Αντι να πληρωνουμε το Lipidor 2 ,5 εκατομμυριων συνταξιουχων να μαζευουν βοτανα και χορτα στα χωρια τους.
    δ)κατασχεση των καταθεσεων ανω των 100.000 ευρω υπερ των παιδιων και εγγονων των καταθετων.Εντονο διαβημα στην ομοεθνη και κουμουνιστικη Κυπρο ,να επιστρεψει αμεσα τις καταθεσεις των γεροντολαμογιων που μαζευτηκαν εκει τους τελευταιους μηνες.
    ε)Να κλεισουν αμεσα οι δυο μεγαλες του Γενους Σχολες που κατεστρεψαν το μελλον :Η σχολη της Εκκλησιας (Ζωη-Σωτηρας) και η σχολη του ΚΚΕ (εννοειται και το νηπιαγωγειο της ΚΝΕ και το φραντζαιζινγκ του Λαφαζανη).

    Αυτα για αρχη.Και φυσικα επαναδιαπραγματευση του χρεους σε μηδενικη βαση.Να γινουν 2 λογαριασμοι και σ αυτον που θα περιλαμβανει τα 300 δις να οριστει οτι αποκλειστικοι υποχρεοι ειναι οι απο 45 ετων και ανω ελληνες .Αν δεν μπορουν,να τους παρουν τα σπιτια,τα καγιεν,τα πουρα,τις γομενες,τα ρουχα,τα διπλοεστιακα γυαλια,τις συνδρομες στα γυμναστηρια,τα προθεματα στηθους κλπ.Αν δεν φτανουν ,να τους παρουν σκλαβους στα σπιτια τους.

    ΥΓ.Ο Τζους εγραφε οτι "Καθε Παρασκευη θαβει μια Πεμπτη".Που να φανταζοταν οτι στην Ελλαδα η Παρασκευη θα εθαβε το Σαββατοκυριακο και τη Δευτερα της επομενης εβδομαδας.

    ReplyDelete
  24. Ούτε για αλβανό ούτε για 23χρονο σε κόβω...

    ReplyDelete
  25. http://gr.hadnews.com/%ce%96%ce%b7%cf%84%cf%8e-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%b3%ce%bd%cf%8e%ce%bc%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%bb.htm

    GR.HADNEWS.COM

    ReplyDelete
  26. http://www.politismospolitis.org/?author=516

    ReplyDelete
  27. http://friendfeed.com/knowhowgr/cfcfbc2b/9-10

    ReplyDelete
  28. http://pournari.blogspot.com/2010/04/blog-post_6598.html

    ReplyDelete
  29. http://www.realpolitics.gr/?p=12828

    ReplyDelete
  30. http://atithasos.blogspot.com/2010/04/blog-post_7627.html

    ReplyDelete
  31. Βαγγέλης ΒαρδάκαςApril 19, 2010 at 3:31 PM

    Αντώνη μου,
    τώρα γύρισα από τα άνευ εύκολου Internet πάτρια της Κορινθίας, γι'αυτό η καθυστέρηση...
    Συγχαρητήρια! Συμφωνώ σε όλα εκτός από ένα: δεν έπρεπε να είναι η δική σου υπογραφή κάτω από το κείμενο αλλά όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών, από Δικτοτορίας και εντεύθεν!

    ReplyDelete
  32. Μια και ο ένας τα ρίχνει στον άλλο είπα να αναλάβω εγώ την ευθύνη να ξεμπερδεύομε..

    ReplyDelete
  33. http://twitter.com/haikalis/status/12386272301

    ReplyDelete
  34. http://radar-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_8587.html

    ReplyDelete
  35. http://radar-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_8587.html

    ReplyDelete
  36. http://kontiloforos.blogspot.com/2010/04/blog-post_5676.html

    ReplyDelete
  37. Αλβανος 23 ετωνApril 19, 2010 at 11:25 PM

    Φυσικα ειμαι κι Αλβανος.Βεβαιως και 23αχρονος.Αλλα φυσικα εσεις νομιζετε οτι ολοι 23αχρονοι παιζουν πλευ στεισον η' το πουλι τους.Λοιπον οι Αλβανοι 23αχρονοι δεν το παιζουν.Και συνιστουν στη γενια σας τα εξης:αντι συγνωμης -που δεν κοστιζει αλλωστε και τιποτε-παραιτηθειτε των συνταξεων σας ΤΩΡΑ.Ηδη ενας συνταξιουχος του ΟΓΑ απο την Αρκαδια το εκανε.Αυτη ειναι μια εμπρακτη συγνωμη.Κι οχι η συγνωμη - επιφυλλιδα.Κρατειστε τα λογια για τη στιγμη που η ανεργη γενια μου απελπισμενη ,θα πηδησει το μπαλκονι και θα μπει νυχτα στο σπιτι σας για να παρει ενα κοματι απο αυτα που της κλεψατε.Τοτε τα λογια μπορει και ναχουν καποια σημασια.....ως υποτιτλοι μιας πραξης δικαιοσυνης.

    ReplyDelete
  38. Το best seller της χρονιάς
    Μελιττα

    ReplyDelete
  39. 19 Απριλίου 2010 1:26 π.μ.
    Ανώνυμος είπε...
    Εγω ευχαριστω οσους απο τις προηγουμενες γενιες αγωνιστηκαν για την ανεξαρτησια της χωρας, για τη δημοκρατια και τη λαϊκη κυριαρχια, οσους πολεμησαν τους γερμανους στα βουνα και αργοτερα τους αγγλοαμερικανους και τα τσιρακια τους(δεξιους και δηθεν δημοκρατες) στον "εμφυλιο", που χασαν τη ζωη τους στα Δεκεμβριανα απο τον Γ.Παπανδρεου και τους "συμμαχους" τους Αγγλους, που εκαναν το 1-1-4, που αντισταθηκαν στη χουντα, βασανιστηκαν, εξοριστηκαν, οσους βγηκαν στην παρανομια αντι να σκυψουν το κεφαλι, που κατελαβαν το πολυτεχνειο το 73(για να το εκμεταλλευτουν συμμετεχοντες και μη, αλλα και για να εμπνεει τη νεολαια και τους αγωνες της), που εριξαν τον ν.815 του θειου καραμανλη, που αντισταθηκαν στο πολυνομοσχεδιο κοντογιαννοπουλου το 91 και ανετρεψαν το ασφαλιστικο του γιαννιτση το 2001. Που εβγαλαν αγωνιστες σαν τους Λαμπρακη, Μπελογιαννη, Παναγουλη, Τεμπονερα, Κουμη, Κανελλοπουλου κλπ αλλους γνωστους και αγνωστους, ζωντες και νεκρους. Ευχαριστω οσους ακομη δεν ενσωματωθηκαν, δεν καιροσκοπησαν και δεν εξαργυρωσαν το "αγωνιστικο" "αριστερο" παρελθον σε ψηφους, καρεκλες, υπουργεια και λεφτα, ουτε διαλεξαν το δρομο του ρεφορμισμου και της παραιτησης απο τη μαχη, αλλα συνεχισαν να αγωνιζονται στο πλευρο του λαου για την υπερασπιση των κεκτημενων, για ενα καλυτερο αυριο.

    Γιατι οι γενιες δεν ειναι ενιαιες, ουτε μπορουμε να βλεπουμε τα γεγονοτα ουδετερα. Παντα υπαρχουν εκμεταλλευτες και εκμεταλλευομενοι. Παντα υπαρχουν οι τιμιοι, που τασσονται με το συμφερον των πολλων, και αυτοι που θα ξεπουλιουνται για το συμφερον των λιγων

    19 Απριλίου 2010 2:53 π.μ.

    ReplyDelete
  40. Ανώνυμος είπε...
    Παιδια εντιμων δεν εχουν να φοβουντε οσα καυμενα μαθανε στη πονηρια και λαμογια να κλαις!!!!

    18 Απριλίου 2010 11:54 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...
    τα παιδια ειναι αντιγραφα, τροπου ζωης των γονιων.
    Ετσι μεγαλωνουν με στοχους που θ ανταπελξελθουν στις οποιες δυσκολιες η θα πνιγουν απ τη ζαλη των απιαστων ονειρων

    19 Απριλίου 2010 1:24 π.μ.
    Ανώνυμος είπε...
    Οι σωστοι γονεις εχουν μαθει τα παιδια να ζουν σ ολες τις συνθηκες της ζωης.

    ReplyDelete
  41. http://ksipnistere.blogspot.com/2010/04/blog-post_3100.html

    ReplyDelete
  42. Δεν το σχολίασα αρχικώς επειδή το βρήκα πολύ ρωμαντικό.
    Σκέφτομαι όμως έάν νικητές ήσαν οι ηττημένοι του εμφυλίου 1943-1949!
    Οι γυναίκες μας θα καθάριζαν τώρα σκάλες στην Τουρκία και την Ιταλία, οι κόρες μας θα γέμιζαν τους οίκους ανοχής στο εξωτερικό και εμείς θα δουλεύαμε στην ηλικία μας ακόμη πηλοφόρι..
    Εκτός εάν είμαστε στελέχη του κόμματος οπότε θα είχαμε αγοράσει τις κρατικές επιχειρήσεις στο 1% της αξίας τους και θα ζούσαμε κυρίως στην Αγγλία και στην Ελβετία..
    Έτσι δεν έγινε στις Χώρες του πραγματικού Σοσιαλισμού;

    ReplyDelete
  43. Από κανένα δε ζητάω συγγνώμη. Δε με ρώτησε κανένας για τίποτε ποτέ. Δε θα γίνω συνένοχος τους. Ήμουν πάντοτε απέναντί τους και το πλήρωσα και ακόμα δεν ξέρω για πόσο θα το πληρώνω.
    Μόνο οι πολιτικοί με τις επιλογές τους φταίνε.

    ReplyDelete
  44. Αντώνη, χρωστάς ένα ακόμα συγγνώμη.

    Που τόσα μεταπολιτευτικά χρόνια δεν "άκουγες" τις φωνές, δυνατές ή αδύναμες που μιλούσαν για τα παραπάνω και τις συκοφαντούσες ως "συντήρηση" και "δεξιά". Υπήρξες αποδεδειγμένα κουφός".

    Όποιος έλεγε από το 1981 και έπειτα ότι δεν πάνε σωστά τα πράγματα ως άλλοι Ρομπέν των Δασών επιμένατε ότι η κλοπή και η διάλυση των συστημάτων αρχών και αξιών είναι σοσιαλισμός και δικαίωση...

    Επιτέλους θα ανταμώσουμε, στη Φάμπρικα της Γερμανίας...

    ReplyDelete
  45. ΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙΑΔΑΣ 18/4/2010 07:58
    SOSTOS O KYRIOS !!!

    ReplyDelete
  46. O THEOS SYGXORH !! H ZOH OMOS POTE !!!! 18/4/2010 03:13
    ΚΑΤΙ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΕ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ !

    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΕΡΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ.....ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ?
    Σε αυτές δηλαδή που είχαμε εναποθέσει τις όποιες ελπίδες μας για ελευθερία, ευημερία, ισονομία , ισοπολιτεία και κράτος δικαίου!
    Μήπως πρέπει όλοι μας να ζητήσουμε συγνώμη από την ανθρωπότητα , γιατί ανεχθήκαμε και συντηρήσαμε ανεπαρκή , ανίκανη και επικίνδυνη για τη χώρα μας ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ?
    Μήπως πρέπει όλοι μας να ζητήσουμε συγνώμη γιατί υποταχθήκαμε στο νόμο της μαφίας , της καμόρα και της ομερτά και ανεχθήκαμε μια απαράδεκτη για δημοκρατικά καθεστώτα και κράτος δικαίου ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ?
    Μήπως όμως πρέπει όλοι αυτοί που άσκησαν και δυστυχώς ασκούν ακόμα εξουσία στην χώρα μας να μας ζητήσουν ...και έμπρακτα συγνώμη γιατί προκειμένου να διατηρηθούν στις καρέκλες τους, διέλυσαν , διάβρωσαν, διέφθειραν , έστω σε περιορισμένη κλίμακα όπως ελπίζουμε, την ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ στην πατρίδα μας ?

    ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΖΩ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΜΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ

    ReplyDelete
  47. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ
    K.Frangos - ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ 17/4/2010 20:48
    Μια στηλη που περιγραφει με ακριβια την ελλαδα και τους ελληνες των τελευταιων 65 χρονων,με τροπο δραματικο αλλα υπερβολικα αληθεις

    ReplyDelete
  48. Σχετικά με το "Ζητώ συγγνώμη"
    του Αντώνη Τριφύλλη

    Σας ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, που εκφράσατε και διατυπώσατε όσα θα ήθελα να πω κι εγώ στην κόρη μου.
    Βέβαια, πρόκειται για "πικρές" ευχαριστίες. ΄Ισως μπορούμε να σταθούμε αρωγοί στα παιδιά μας, επαναφέροντας κάποιες παλιές, καλές και δοκιμασμένες πρακτικές της ελληνικής οικογένειας: όσο εκείνα θα δίνουν τις μάχες τους στο προσκήνιο, εμείς να διαδραματίζουμε τον παλιό, καλό υποστηρικτικό ρόλο των γονέων, όχι περιστασιακά και για πολυτελείς ανάγκες, αλλά "πάση δυνάμει".
    Κατά τα λοιπά, έχετε απόλυτο δίκιο. Είθε τα παιδιά μας να μας συγχωρήσουν, αν και ίσως δεν θα έπρεπε.
    Τ.Πετράκου

    Σταματινα - Τιτα Πετράκου 17/4/2010 15:3

    ReplyDelete
  49. <>: Οπως και θα επρεπε να εχει γινει ηδη απο πολυ καιρο στη χωρα των ονειροπαρμενων. Πολυ καλο θα ηταν να βρεθει τουλαχιστον μια γενια της χωρας επιτελους στην πραγματικοτητα, και χωρις ονειροκριτη αν γινεται. Θα ωφεληθει με το ξυπνημα απο τον ληθαργο και την επιστροφη στην πραγματικοτητα, η οποια δεν υπαρχει μονο και μονο για την χαροποιει. Καλημερα Ελλαδα, καλως ηρθες απο το ταξιδι στην χωρα των θαυματων. Και κοιταξε, μην την ξαναπεσεις παλι, ε;
    Ενας αναγνωστης 17/4/2010 12:30

    ReplyDelete
  50. Από τότε που ζήτησαν συγνώμη ο Κλίντον, ο Μπους και ο δικός μας Καταλληλότερος, η συγνώμη κατάντησε ύβρις, ακόμη και αν λέγεται από ανθρώπους που δεν έχουν λόγο να τη ζητήσουν. Πρώτα αποκαθιστούμε το "κακό" που κάναμε και μετά ζητάμε συγνώμη γιατί το κάναμε. Συγνώμη και "γεια χαρά" είναι σκέτη γαϊδουριά... Υ.Γ. Το σχόλιο είναι για του πολιτικούς μας, και όχι για κ. Τριφύλλη που πολύ καλά τα λέει, όμως όπως δεν διδαχτήκαμε εμείς από την ιστορία, έτσι δεν πρόκειται να διδαχτούν και οι απόγονοί μας. Η ιστορία είναι για την ...ιστορία!
    Α.Λ.Π. 17/4/2010 11:15

    ReplyDelete
  51. Πολύ ωραίες οι συγγνώμες και καλώς τις ζητούν κάποιοι από τις παλαιότερες γενιές (η κοινωνία που παρέδωσαν ήταν και είναι ένα άθλιο κατασκεύασμα, που το μόνο που εξυπηρετούσε ήταν η πάρτη τους. Βλέπε πχ και πόσα πήραν σαν αποζημίωση οι πουλημένοι ΟΤΕτζήδες για να απεμπολήσουν δικαιώματα-οχι όμως για τους ίδιους, αλλά για τους επόμενους που θα προσληφθούν), αλλά όχι και να μας λέτε πως <>!!!! Τα ξερονήσια και ο εκπολιτισμός των <> που επιτεύχθηκε εκείνη την μαύρη εποχή, προφανώς ήταν δείγμα δημοκρατικής ευαισθησίας.... Κατά τα άλλα, συμφωνώ.
    Pantelis 17/4/2010 10:3

    ReplyDelete
  52. Ο πρωθυπουργος κυριος Παπανδρεου οργωσε κυριολεκτικα το
    Δυτικο ημισφαιριο του πλανητη μας! Γιατι μονο αυτο; Μου ειναι αγνωστο.Ηταν ομως καταστροφικα αναποτελεσματικος.Και ετσι βρισκομαστε εδω που φτασαμε. Αν αντιλαμβανομαι σωστα το πνευμα του κειμενου σας. Τιθεται το εξης ερωτημα: Αφου γνωριζαμε που θα καταληξουμε,γιατι δεν συμμαζεψαν τον εγωισμο τους και δεν σχηματισαν μια κυβερνηση Εθνικης
    Σωτηριας; Θα ηταν πραγματι ενα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ .Ποτε δεν ει-
    ναι αργα ισως ακομη και σημερα κατι προλαβαινουμε να αλλαξου
    με, μακρια απο τον ακρατο κομματισμο.Διαφορετικα ειμαστε αξιοι της τυχης μας, αλλα δεν φταινε σε τιποτα οι απογονοι μας που τους κληροδοτουμε μονο ρημαδια.
    Διατελω με τιμη και αναμενω την κομματικην υπερβαση στην πα-τριδα μας για το καλο ολων αυτων που ερχονται υστερα απο μας.
    Γεωργιος Α. Βλαχος.

    ReplyDelete
  53. Τόσα μπορέσατε, θελήσατε, ξέρατε, τόσα κάνατε. Εμείς και οι επόμενοι να δούμε πώς θα βγάλουμε το φίδι από την τρυπα.
    Γ. Καραμπιφτέκας

    ReplyDelete
  54. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
    http://enpoermionis.blogspot.com/2010/04/blog-post_9721.html

    ReplyDelete
  55. ''ΠΕΛΑΣΓΙΑ''
    http://pelasgia.blogspot.com/2010/04/blog-post_8429.html

    ReplyDelete
  56. ''Ηandnews''
    http://pelasgia.blogspot.com/2010/04/blog-post_8429.html

    ReplyDelete
  57. ''No style''
    http://www.nostyle.gr/?p=32268

    ReplyDelete
  58. ''Aβ'ολευτος''
    http://antidimos.blogspot.com/2010/04/blog-post_8988.html

    ReplyDelete
  59. ''ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΟΣ''
    http://kontiloforos.blogspot.com/2010/04/blog-post_5676.html

    ReplyDelete
  60. Καλησπέρα σας κ.Τριφύλλη,

    είμαι πρωτοετής φοιτήτρια στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο,γεμάτη όνειρα,φιλοδοξίες και επιθυμίες..Τουλάχιστον μέχρι πρότινος..
    Την Παρασκευή 16 Απριλίου διάβασα στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" το άρθρο σας.Οφείλω να ομολογήσω πως απελπίστηκα...Γιατί συνειδητοποίησα πώς πραγματικά είναι η κατάσταση και πόσο μεγάλη θα πρέπει να είναι η προσπάθεια αλλαγής πλεύσης για τη χώρα.Διαβάζοντας το άρθρο κατάλαβα πως η δική μου γενιά είναι αυτή που θεωρείτε πιο αδικημένη,αυτή στην οποία πέφτει όλο το βάρος,καθώς εμείς θα εισπράξουμε τις συνέπειες όλων των λαθών που αναφέρετε..Και η αλήθεια είναι πως είναι πολλά..Είναι όμως τα τελευταία ή θα ακολουθήσουν κι άλλα που θα κάνουν τη ζωή μας ακόμη πιο δύσκολη;Και τι θα συμβεί αν και η δική μας γενιά συνεχίσει να κάνει τέτοια καταστροφικά λάθη;Αυτό προσωπικά δεν θέλω να το ζήσω..Δεν θέλω να δεχτώ ότι βρισκόμαστε σε τέλμα..Όπως επίσης δεν θέλω να δεχτώ το ότι θα πρέπει να ζήσω τη ζωή μου με στρατιωτική πειθαρχία και "μικρά" όνειρα για να βοηθήσω τη χώρα να επανακάμψει..
    Σας παρακαλώ εκ μέρους πολλών φιλόδοξων νέων να δημοσιεύσετε ένα πιο αισιόδοξο κείμενο..Το χρειαζόμαστε για να πιστέψουμε πως αξίζει να μείνουμε στην Ελλάδα και να τη βοηθήσουμε..Γιατί δεν σας κρύβω πως περνάει πολύ συχνά από το μυαλό μου η προοπτική του να φύγω σε κάποια χώρα του εξωτερικού με το τέλος των σπουδών μου..Σε κάποια χώρα που δεν είναι τσακισμένη και που προσφέρει καλύτερο μέλλον από αυτό που προσφέρει η Ελλάδα σε εμάς..

    Με εκτίμηση,
    Πολυδώρου Σίσσυ

    ReplyDelete
  61. http://www.askjim.gr/agro/?p=1219

    ReplyDelete
  62. Είναι κι αυτό ένα χαρακτηριστικό του εθνικού μας γονιδίου: Να ζητούν, καλώς, συγγνώμη, οι λάθος άνθρωποι. Και να τη δέχονται, κακώς, οι σωστοί. Όταν ζητήσουν συγγνώμη οι επίορκοι και οι λαθρόβιοι, όταν, δηλαδή, ο ήλιος ανατείλει από το όρος Αιγάλεω, θα έχει γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα. Προς τα πλάγια. Όπως είπε κάποιος: Αυτή η χώρα θέλει πρώτα να την αναποδογυρίσεις και μετά να την τινάξεις. Και μία πρόταση: Όσοι εξ υμών έχετε τη δυνατότητα, μπείτε στο Υπουργείο Οικονομικών και πάρετε το ασανσέρ. Ανεβείτε στον ένατο -τελευταίο- όροφο. Έπειτα ας κατέβετε τις σκάλες με τα πόδια, επισκεπτόμενοι τον περιφερειακό διάδρομο του κάθε ορόφου. Κοιτάξτε μέσα στο κάθε δωμάτιο, του κάθε ορόφου, και καταγράψτε παρουσίες πίσω από τα γραφεία. Αυτό.

    ReplyDelete
  63. Θα το αναδημοσιεύσω, ελπίζοντας η φωνή σας να συνεφέρει ανθρώπους γύρω μας. Σας συγχαίρω που είπατε τόσο περιεκτικά τα θέματα που μας πήγαν τόσο πίσω.
    Φιλικά,

    Τάσος Παγκάκης
    http://ideas-naked.blogspot.com/

    ReplyDelete
  64. Ο Αντωνης σταθηκε απεναντι στην δικτατορια παλικαρισια.Αγωνιστηκε στο φοιτητικο κινημα εδω αλλα και το εξωτερικο.Αυτοι που ειχαν την τυχη να τον γνωρισουν απο κοντα, δεν τον ξεχνουν. Παρεμεινε παντα αθορυβος,σεμνος.

    ReplyDelete