Wednesday, June 17, 2009

TO ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

1. Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει. Οι άνω των 65 ετών και οι ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού συνιστάται να εμβολιαστούν με το εμβόλιο του πνευμονιόκοκου. Η κύρια παρενέργεια της νέας γρίπης-των χοίρων-που οδηγεί σε επιπλοκές επικίνδυνες είναι η πνευμονία. Γρήγορα λοιπόν στον γιατρό για συμβουλή αν πρέπει να εμβολιαστούμε ή όχι.
2. Το νέο πρόγραμμα πληροφορικής ARRIBA του Πανεπιστημίου του Marburg, βραβεύτηκε και διατίθεται δωρεάν στους γιατρούς στην Γερμανία. ''Προβλέπει'' στατιστικά τον βαθμό κινδύνου καρδιακής προσβολής, συσχετίζοντας διάφορους παράγοντες- χοληστερίνη, κάπνισμα κλπ-και υποδεικνύει την ανάγκη λήψης στατινών. Δείτε οι γερμανόφωνοι δυο περιπτώσεις. Καθώς και το σχετικό άρθρο της die Zeit.
Γρήγορα λοιπόν στον γιατρό γερόντιά μας για ετήσιο check up. Κι ας μην έχουμε το πρόγραμμα ακόμη.
3. O φίλος μου ο Νίκος είχε να κάνει ιατρικό έλεγχο 5 χρόνια. Του βρήκαν ζάχαρο 4,5! Τώρα έχασε 8 κιλά, χοροπηδάει κλπ. Γρήγορα λοιπόν τεστ και άσκηση-Περπάτημα, Γιόγκα και Γκολφ-, αλλά και πνευματική άσκηση. Δηλαδή κόψιμο τα δελτία ειδήσεων, διάβασμα, φτιάχτε blogs, κλπ.
4. Όσο για τον διάβολο το κάπνισμα, δείτε ένα βίντεο που μας στέλενει ο Θάνος Χουντάλας, που με βλέπει να καπνίζω ακόμη και με λυπάται.
Αλλά και η ανάρτηση της Roxanimaria για τους αμετανόητους

3 comments:

  1. Αυτό το βίντεο είναι πιο παλιό και από το τσιγάρο. Μου το έχουν στείλει 500 φορές και κάθε φορά που το βλέπω λέω "...η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο..."

    ReplyDelete
  2. Κακό του κεφαλιού μας όσοι δεν το κόβουμε.
    Είσαι τουλάχιστον πρόθυμος να ηγηθείς μιας εκστρατείας για ψηφιακό κόψιμο του τσιγάρου, αν μη τι άλλο στο μπλογκ?

    ReplyDelete
  3. Γερόντια βλέπει το μάτι σου τ'αλλοίθωρο που τρέχει στον κατήφορο

    ReplyDelete