Friday, June 19, 2009

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

''..Δύο πράγματα δεν πίστευα ότι θα δω ποτέ στη ζωή μου! Το μετρό στη γειτονιά μου και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Να όμως που και τα δύο τώρα είναι πραγματικότητα. Οι σκάλες στη στάση του μετρό δίπλα στο σπίτι μου αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα και το Σάββατο μπορεί κανείς να δει live τα εγκαίνια..''
Rocks de Milo..

7 comments:

  1. Διατηρώ πολλές επιφυλάξεις για το Νέο Μουσείο. Δεν το έχω επισκεφθεί ακόμη. Απο διήγηση ανθρώπου που το έχει (με πρόσκληση) επισκεφθεί ως άκρως ειδικού, ανθρώπου με καθαρό μιαλό και που δεν επηρεάζεται από τον ορυμαγδό της προπαγάνδας, από την εξωτερική όψη του Μουσείου, από τους πανηγυρικούς που γράφουν τα αγράμματα παπαγαλάκια στις Εφημερίδες και από τις φωτογραφίες του Εσωτερικού του που βλέπω δεν μου αρέσει.
    Ντουμπάϊ στον ιερότερο και αρχαιότερο δρόμο της Ευρώπης μετά την Καμπούλ των πλατειών Βικτωρίας και Αγίου Παντελεήμονος, του Μεταξουργείου, του Κεραμεικού κλπ. Νεοπλουτισμός άφατος..
    Ντουμπάϊ και Καμπούλ σε αντίστιξη!!
    Τέλος πάντων θα το επισκεφθώ και ελπίζω ειλικρινώς να μεταβάλω άποψη..

    ReplyDelete
  2. Ελπίζω κι εγώ να μεταβάλεις άποψη.Θα ήταν κρίμα μια δουλειά 30 ετών να είναι Ντουμπάι. Προσωπικά ομολογώ ότι δεν έχω την κατάλληλη παιδεία για τα αρχιτεκτονήματα. Θα ρωτήσω όμως τη γνώμη του ειδικού μας του ΦΡΑ.ΓΚΟΥ και του Αντονιχ. Από περιέργεια, γιατί ότι έγινε έγινε παρά τις προσπάθειες του Τατούλη.

    ReplyDelete
  3. Αντονίξ παρακαλώ, Αντονίξ.. Διαθέτομεν το περήφανον x/ξ που ξύνει ουρανίσκους.
    Επι του μουσείου θα αποφανθώ (ποιός είμαι επιτέλους..!) μόλις το δώ με λίγη ησυχία, δηλαδή όχι αμέσως και όχι τελεσίδικα, αφού η ζωή δικαιώνει/απορρίπτει πράγματα που στην αρχή τους φαίνονταν απίστευτα αλλιώς..

    ReplyDelete
  4. Αντώνη,

    Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να πάω μέχρι σήμερα να δω το μουσείο και έτσι δεν έχω την δυνατότητα να εκφέρω άποψη.

    Πιστεύω πως πολύ σύντομα θα το επισκεφθώ και τότε τα λέμε.

    Δύο σχόλια:

    1.- Σημείο ενδιαφέροντος και κριτικής (κυρίαρχο) μπορεί και πρέπει να είναι η μουσειολογική άποψη που εκφράζεται από τον τρόπο έκθεσης, ανάδειξης και προβολής των εκθεμάτων (χρονολογικώς, εννοιολογικώς, αισθητικώς κλπ) η οποία βεβαίως σχετίζεται και με τις δυνατότητες που ο χώρος (αρχιτεκτόνημα) παρέχει.

    2.- Άλλο σημείο μπορεί να είναι αυτό τούτο το αρχιτεκτόνημα, η λειτουργικότητά του, η σχέση του με το άμεσο περιβάλλον η χωροθέτησή του και γενικώς ότι η παρουσία του (μιας και πρόκειται για μουσείο εξαιρετικώς σημαντικού περιεχομένου) παράγει.

    Πιστεύω πως σε αυτά τα θέματα έχει εν γένει νόημα η όποια εκφορά άποψης

    Αυτά τα ………σοφά για την ώρα.
    ΦΡΑΓ.ΚΟΣ

    ReplyDelete
  5. Αυτά για την ώρα από τους ειδικούς της ομάδας του μπλογκ

    ReplyDelete
  6. Μα καλά. Από όλες τις προσωπικότητες του blog κανείς δεν είναι προσκεκλημένος στα εγκαίνια;
    Εγώ πώς είχα άλλη άποψη για την υψηλή κατάταξή μας στην κοινωνία;
    Υ.Γ. Για τον Antonix : Εγώ τι να πω για το όνομά μου που το έχει κάνει "Ποκαχόντας";
    Rocks de Milo

    ReplyDelete
  7. Καλά εσύ πώς βρέθηκες εδώ? Δεν είσαι στο νησί?
    Καλεσμένος στα εγκαίνια από όλους μας είναι ο Δημοσθένης λόγω ευπρεπούς μετ-αμφίεσης. Εσύ πής και δεν είσαι μια και στα εκθέματα περιλαμβάνονται και γνωστοί συμμαθτές μας?
    Ποιός έχεο κάνει το όνομά σου πακοχόντας? Εγω?
    Αντε φάτε κανένα φαγγρί για πρωινί και για μεσημεριανό αστακό με βερύκοκα και ρόκα...

    ReplyDelete