Sunday, March 22, 2009

PANOS4LIFE


IMGP4543
Originally uploaded by antoniostrifilis


Καλoί μας φίλοι συνδρομητές και δωρητές της Panos4Life καλή σας μέρα,

Θάθελα να σας ενημερώσω για ένα από τα σημαντικά έργα της Panos4Life που μόλις τελείωσε:
Τα εγκαίνια του νηπιαγωγείου στο χωριό Maboromokoni δίπλα στο Malindi στην Κένυα.Γύρισα προχθές από Κένυα όπου έγιναν τα εγκαίνια με χίλιες δυό θετικές εντυπώσεις! Τα δύο κτήρια του τριθέσιου ήδη νηπιαγωγείου είναι τέλεια. Τα εγκαίνια έγιναν σε ένα πολύ χαρούμενο και ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα! Με μουσική αφρο και τοπικούς χορούς .Φανταστείτε τα παιδάκια μας υποδέχτηκαν με το "Δεν περνάς Κυρά-Μαρία" ! Πώς να μην δακρύσεις από χαρά...
Οι γυναίκες του χωριού πολύ δυναμικές. Εχουν κάνει ένα σύλλογο (αν και οι περισσότερες δεν ξέρουν γράμματα) και είναι πολύ δραστήριες. Ευτυχώς έχουν αναλάβει αυτές την επιμέλεια του νηπιαγωγείου. Μαζί τους έχουμε κάνει μια πολύ καλή συμφωνία. Κάθε οικογένεια συμπληρώνει με 0,20€ το μήνα στα άλλα έσοδα του συλλόγου για τήν αμοιβή δύο δασκάλων και την συντήρηση του νηπιαγωγείου. Ετσι έχουν και αυτοί κάποια συμμετοχή και ευθύνη. Εμείς τους υποσχεθήκαμε ότι θα πληρώσουμε τον τρίτο δάσκαλο που είναι απαραίτητος πια (μια και τώρα πια είναι περίπου 130 παιδάκια και οι αίθουσες διδασκαλίας τρεις). Αυτό το κόστος θα είναι περίπου 30-35€ το μήνα...¨ετσι η Panos4Life θα συνεχίσει να έχει επαφή με την λειτουργία του δημιουργήματός της αυτού: Του ωραιότατου νηπιαγωγείου στο Maboromokoni...
Θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Εκπαίδευσης Κενυάτικης Nεολαίας, κ. Απόστολο Δόμβρο και στην σύζυγό του -που κατοικούν εκεί 6 μήνες το χρόνο-, χωρίς την προσωπική εποπτεία των οποίων δεν θα ήταν δυνατόν να φτιαχτεί αυτό το "διαμαντάκι"!
Σας στέλνω μερικές φωτογραφίες και ελπίζω να τα πούμε και από κοντά.


Φιλικά Διόνη Βαρδάκα VIEW PHOTOS

4 comments:

  1. Διόνη μας σκίζεις τη καρδιά!

    Μπράβο!

    ReplyDelete
  2. Οχι μόνο αυτό, αλλά δίνει το παράδειγμα σε όλους εμάς. Ας κάνουμε αυτοκριτικη. Όπως λέει και ανώνυμος σχολιαστής, μιλάμε λόγια ωραία, αλλά από πράξεις..

    ReplyDelete
  3. Οχι μόνο αυτό, αλλά δίνει το παράδειγμα σε όλους εμάς. Ας κάνουμε αυτοκριτικη. Μιλάμε λόγια ωραία, αλλά από πράξεις..

    ReplyDelete
  4. Ήμουν στην άνευ Internet επαρχία και μόλις τώρα είδα την ανάρτησή σας...
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και την βοήθειά σας... χωρίς αυτά δε θα ήταν δυνατά πολλά από όσα κάνουμε...

    ReplyDelete