Tuesday, November 22, 2022

Οι υφιστάμενες κρίσεις, η διάρκειά τους και οι αντοχές μας του Α.Τ. ΄΄ΤΟ ΒΗΜΑ΄΄

 Δεν υπάρχει κόμμα, πολιτικοί και επιχειρηματίες που να μην καταφεύγουν σε «κρυφές» ή δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις. Είναι προφανές ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων στην μεγάλη πλειοψηφία τους τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες που διέπουν την το επάγγελμα. Όμως συχνά είτε πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους.

Όπως ξέρουμε σε πολλές χώρες της Δύσης οι Δημοκρατίες κινδυνεύουν. Καθώς εθνικιστικές κυβερνήσεις εκλέγονται σε αυτές, όλο και περισσότερο απειλείται η συνοχή των χωρών που ασπάζονται την φιλελεύθερη δημοκρατία.

 Όμως τον τελευταίο καιρό τα πράγματα όπως εξελίσσονται μετά την ολοκλήρωση του εκλογικού κύκλου σε μια σειρά από χώρες δίνουν κάποιες ελπίδες για αναστροφή της κατάστασης.

Στην Ιταλία το ακροδεξιό φιλορωσικό μπλοκ δείχνει σημάδια ρεαλισμού. Η κ. Μελόνι, που εκλέχτηκε με το σύνθημα «Πρώτα η Ιταλία» και με το βλέμμα στραμμένο στην Ουγγαρία, τώρα ευθυγραμμίζεται με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και προσπαθεί να σώσει την Οικονομία της που παραπαίει αξιοποιώντας τα ευρωπαϊκά προγράμματα και ακολουθεί τους κανόνες για την εξυγίανσης τού δημόσιου χρέους.΄

Διαβάστε την συνέχεια..

No comments:

Post a Comment