Tuesday, December 3, 2019

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΡΥΜΙΩΤΗΣ «Επαγγελματίας Φασίστας»

Πριν από μερικές βδομάδες, ένας Ευρωβουλευτής του Σύριζα χαρακτήρισε τον συγγραφέα και καλό φίλο Απόστολο Δοξιάδη σαν «ερασιτέχνη φασίστα», παραφράζοντας τον τίτλο του τελευταίου βιβλίου του: «Ερασιτέχνης Επαναστάτης». Οσοι γνωρίζουν τον Απόστολο (προσωπικά τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια), καταλαβαίνουν την ανοησία του χαρακτηρισμού. Αφορμή ήταν η κριτική που έκανε ο Απόστολος για τους Ελληνες Ευρωβουλευτές σχετικά με την ψήφο τους στο Ευρωκοινοβούλιο στο ψήφισμα που καταδίκαζε τόσο τον Ναζισμό όσο και τον Σταλινισμό.
Δεν έχει νόημα να μπούμε σε λεπτομέρειες. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι αρκετό. Υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν οι 535 από τους 653, δηλαδή το 82%, ενώ από τους 21 Ελληνες Ευρωβουλευτές μόνο 2 ψήφισαν υπέρ, δηλαδή μόνο το 9,5%.
Η τεράστια αυτή απόκλιση μπορεί να εξηγηθεί μόνο με δύο ενδεχόμενα: Α) Επειδή εμείς είμαστε ο εξυπνότερος λαός του κόσμου, κατέχουμε τη μία και μοναδική αλήθεια, την οποία ο υπόλοιπος κόσμος αγνοεί. Β) Είναι εύκολο να καταδικάσουμε τον Ναζισμό, αλλά προς Θεού, ο Σταλινισμός είναι κάτι άλλο γιατί συνέβη στη Σοβιετική Ενωση και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τον καταδικάσουμε γιατί μας εμποδίζει η αριστερή συνείδησή μας. Διαλέγετε και παίρνετε. Και τα δύο είναι κουραφέξαλα! Δείξαμε για άλλη μια φορά στο Ευρωκοινοβούλιο την ιδιαιτερότητά μας.,,

No comments:

Post a Comment