Tuesday, May 21, 2019

''Ακροδεξιά ατοπήματα'' Του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Χ. ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

''Κατά πρώτον οι ακροδεξιοί «σωτήρες» της Ευρώπης κάπου την πάτησαν με την υπόθεση του Αυστριακού αντικαγκελλαρίου. Οι σχέσεις του Χάντζ Κρίστιαν Στράχε με τη Ρωσία, τους ολιγάρχες της και τους ανθρώπους του Πούτιν, δεν αφορούν μόνον την Αυστρία. Φέρνουν στο προσκήνιο τις σχέσεις των ευρωπαϊκών ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων με τη Ρωσία, αλλά και με άλλες διεθνείς οργανώσεις που επιδιώκουν τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μια διάλυση την οποίαν, ο τέως σύμβουλος του Ντόναλντ Τράμπ και νυν ιεραπόστολος του εθνικο-λαϊκισμού, Στήβ Μπανον, την διατύπωσε ξεκάθαρα σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα «La Parisien» αλλά και με δήλωσή του στον υπογράφοντα.
Απαντώντας στην ερώτησή μας για το ποιοι είναι οι στόχοι του στην Ε.Ε. όπου δραστηριοποιείται δύο χρόνια τώρα, ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, μας είπε: «Η σημερινή Ένωση δεν έχει μέλλον. Οι χώρες – μέλη που την συνθέτουν στην ουσία δεν θέλουν να προχωρήσουν στην πολιτική της ένωση. Πρέπει λοιπόν να εγκαταλειφθεί η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης. Για τον σκοπό αυτόν είναι ανάγκη να προωθηθεί μια νέα ιδέα για το έθνος – κράτος. Η καθημερινή πρακτική μας δείχνει ότι τα μεγάλα σύνολα είναι δυσκίνητα και αναποτελεσματικά. Σε παγκόσμιο επίπεδο έτσι έχουμε μια άτυπη σύγκρουση του έθνους – κράτους με παγκοσμιοποιημένες δομές που κοστίζουν πανάκριβα. Υπό αυτή την έννοια καλόν είναι η σημερινή Ευρώπη να διαλυθεί…».
Διαβάστε περισσότερα.. 

No comments:

Post a Comment