Wednesday, March 20, 2019

«Αι ειδοί του Μαρτίου» και η Τερέζα Μέϊ του Αλέκου Κρητικού.

''
Φιλελεύθερος
Φαίνεται ότι κανένας μάντης δεν προειδοποίησε την Τερέζα Μέϊ «φοβού τας ειδούς του Μαρτίου», όπως είχε προειδοποιήσει ο οιωνοσκόπος Σπουρίννας τον Ιούλιο Καίσαρα. Ο Καίσαρας δεν τον πίστεψε και πήγε στη Σύγκλητο στις 15 Μαρτίου ( στις «ειδούς» του Μαρτίου, δηλαδή στο μέσον του Μαρτίου), με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός μετά από είκοσι τρεις μαχαιριές – η εικοστή τρίτη ήταν από τον αγαπημένο του Βρούτο.
Μπορεί να μην προειδοποιήθηκε από μάντεις η Τερέζα Μέϊ, όλοι όμως οι οιωνοί προεξοφλούσαν τις αλλεπάλληλες ήττες της τον Μάρτιο στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Και δεν επρόκειτο μάλιστα για οιωνούς αλλά για προβλέψιμες εξελίξεις. Εκείνη όμως, όχι μόνο δεν τις έλαβε υπ’ όψιν, αλλά και τις αγνόησε πεισματικά. Με αποτέλεσμα, στις 14 Μαρτίου, δηλαδή την παραμονή των «ειδών του Μαρτίου » , το Κοινοβούλιο να προβεί στην πολιτική της εκτέλεση, υποχρεώνοντάς την να ζητήσει παράταση της ημερομηνίας του Brexit.
Ό.τι και να προκύψει από εδώ και πέρα, ακόμη και αν υπερψηφισθεί το ημιθανές σχέδιο που πεισματικά προσπαθεί να αναβιώσει η Τερέζα Μέϊ, υποβάλλοντάς το εκβιαστικά για τρίτη φορά στο βρετανικό Κοινοβούλιο, αυτός ο Μάρτιος θα αποδειχθεί ο μοιραίος μήνας της . Κάποιοι θεωρούν ότι η παραμονή της στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στρητ θα λήξει στα τέλη Μαρτίου. Και ότι παραμένει εκεί μέχρι τότε για να εξασφαλίσει τους καλύτερους δυνατούς όρους αποχώρησής της. Άλλοι υποστηρίζουν ότι μένει επειδή κανένας άλλος δεν δείχνει πρόθυμος να πάρει στα χέρια του την καυτή πατάτα. Ή επειδή κάποιος Βρούτος δεν της έχει ακόμη δώσει το τελικό χτύπημα..''
Διαβάστε περισσότερα.. 

No comments:

Post a Comment