Wednesday, July 6, 2016

Η ΤΡΕΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ !

Περιελάμβανε την κήρυξη της Ελλάδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Εθνικοποίηση της ΤτΕ, επιστράτευση υπαλλήλων, επαναπροσδιορισμο των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή. 

Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επαναπροσδιορισμός των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή, μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων. Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο σενάριο καταστροφής της εθνικής οικονομίας αλλά για το «διάσημο» Plan Β του Γιάνη Βαρουφάκη.  Ένα σχέδιο που θα μετέφερε την Ελλάδα σε κατάσταση χάους, σαν χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Οι παραπάνω ενέργειες αποτελούσαν το βασικό περίγραμμα του Σχεδίου Β ή «Σχεδίου Χ» που προετοίμαζε από τον Μάρτιο του 2015 με εντολή του Γιάνη Βαρουφάκη και υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας –που περιελάμβανε ασφαλείς επικοινωνίες, ακόμη και τοποθέτηση κινητών τηλεφώνων σε ψυγεία ξενοδοχείων!– το «πολεμικό συμβούλιο» του τότε υπουργού Οικονομικών με βασικό συντονιστή τον Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ. Τις περιγράφει λεπτομερώς ο Αμερικανός καθηγητής στο βιβλίο του «Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα» (εκδ. Πατάκη).
Διαβάστε περισσοτερα..

No comments:

Post a Comment