Monday, July 4, 2016

ΣΥΝΕΧΕΙΑ 3Η. ''Οδεύοντας προς τη ρήξη, με σπασμένα φρένα'' ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ, ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Είναι Τρίτη 30 Ιουνίου του 2015. Η πλατεία Συντάγματος σείεται από τη μαζικότερη ώς τότε συγκέντρωση του «Ναι» – 20.000 άτομα δηλώνουν ηχηρά την επιθυμία τους να αποφευχθεί η ρήξη με την Ευρωζώνη.
Είναι η μέρα που λήγει η τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος και η διορία καταβολής των συνολικών οφειλών του Ιουνίου προς το ΔΝΤ, ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Σε λίγες ώρες, η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που θα βρεθεί σε καθεστώς στάσης πληρωμών απέναντι στο Ταμείο.
Μεταξύ των συνομιλητών του Γιάνη Βαρουφάκη εκείνη τη μέρα είναι ο Εμανουέλ Μακρόν, υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας. Ο 37χρονος κ. Μακρόν προσφέρει τις υπηρεσίες του ως διαμεσολαβητής για να υπάρξει λύση την ύστατη ώρα, εκφράζοντας την πρόθεση ακόμα και να έρθει στην Αθήνα.
Δεν είναι η πρώτη παρέμβαση του φιλελεύθερου Γάλλου πολιτικού. Είχε επικοινωνήσει και στις 28 Μαΐου με τον κ. Βαρουφάκη, λέγοντάς του: «Δεν θέλω να ανήκω στη γενιά που αποδόμησε την Ευρώπη».
Αναφέροντας ότι έχει λάβει την έγκριση του Φρανσουά Ολάντ για την πρωτοβουλία του, ο κ. Μακρόν είχε προσφερθεί και τότε να έλθει στην Αθήνα, κομίζοντας μία πρόταση που θα περιλάμβανε μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, ουσιώδη μείωση του χρέους και μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων.
Ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί και είχε σ..
Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment