Sunday, August 9, 2015

''ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ'' του Α.Τ. ''ΤΟ ΒΗΜΑ-ΝΕΕΣ ΕΠΟΧΕΣ''



‘’Α όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.
Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Ανεπαισθήτως μ' έκλεισαν από τον κόσμον έξω..’’
‘’ΤΑ ΤΕΙΧΗ’’ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ

Η αριστερά στην Ελλάδα αποδεικνύεται έντονα δυσλεκτική. Η έλλειψη παραστάσεων εκτός των κομματικών τειχών διαμορφώνει λόγο και στρατηγικές που ανήκουν σε άλλες εποχές. Με αποτέλεσμα όλες οι δοξασίες και η τακτική της σχετικά με την κρίση της χώρας να έχουν καταρρεύσει. Και μαζί και η οικονομία και τα υποσυστήματά της.
Ας δούμε όμως κάποιες λανθασμένες σταθερές που κυριάρχησαν   το εξάμηνο της κυβερνώσας αριστεράς.
 ‘’Εμείς θυσιαστήκαμε , αλλά η Ευρώπη αφυπνίζεται. Η λιτότητα τελειώνει, και η Γερμανία απομονώθηκε. Κερδίσαμε επιπλέον την υποστήριξη του ΔΝΤ για κούρεμα του χρέους.’’
Σε ότι αφορά το χρέος γνωρίζαμε, ότι η διαβεβαίωση για βιώσιμο χρέος ήταν η αναγκαία συνθήκη-ψεύδος, ώστε να συμμετάσχει το ΔΝΤ στα δυο προγράμματα διάσωσης. Και είχε σεμνά διατυπωθεί στο δεύτερο πρόγραμμα, ως  βούληση επανεξέτασης της βιωσιμότητάς μετά την ολοκλήρωση του 2ου προγράμματος. Τώρα  η ανάγκη για τρίτο πρόγραμμα καθιστά επείγουσα την  αναδιάρθρωση , ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει χωρίς προσχήματα το ΔΝΤ.
Η επιθυμία ολοκλήρωσης της Ένωσης από την άλλη μετά την χρηματοοικονομική κρίση  του 2008 και τις κρίσεις χρέους στην περιφέρεια, προκύπτει ως αναγκαία προϋπόθεση για την σταθερότητα του ενιαίου νομίσματος. Και  η απόφαση για ολοκλήρωση της ΟΝΕ προωθείται με ταχείς ρυθμούς και με απόλυτη σύμπνοια Γαλλίας -Γερμανίας.
Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment