Friday, June 5, 2015

Η ΦΟΥΓΚΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ του Α.Τ. ''ΤΑ ΝΕΑ''

«Δεν υπάρχει ελπίς, στην Ελλάδα ζεις»
Διονύσης Σαββόπουλος

Οταν τα υποσυστήματα καταρρέουν.
Οταν βασικές λειτουργίες της Υγείας, της Παιδείας, της εργασίας και των Ταμείων διαλύονται. Ρωτάω έναν νεοδημοκράτη ποιος έφταιξε. Και αυτός μου λέει ο Παπανδρέου. Γιατί νόμιζε ότι λεφτά υπάρχουν.
Οταν οι άλλοτε κραταιές και διεθνοποιημένες τράπεζες είναι στην εντατική της ΕΚΤ και ο φόβος των ΑΤΜ τις αδειάζει από το 2010 και μετά με ρυθμούς εκθετικής συνάρτησης. Ρωτάω έναν του ΠΑΣΟΚ ποιος έφταιξε. Και αυτός μου λέει ο Καραμανλής. Γιατί στα χρόνια του ο δανεισμός ξεπέρασε κάθε όριο.
Οταν οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και οι επενδύσεις διώχνονται. Οταν η ανεργία καταδικάζει τις γενιές του μέλλοντός μας σε εσωτερική φυγή. Και τα καλύτερα μυαλά σε μετανάστευση. Ρωτάω έναν των ΑΝΕΛ ποιος έφταιξε. Και αυτός μου λέει οι ξένοι. Γιατί επιβουλεύονται τη χώρα. Γιατί μια συνωμοσία συμφερόντων το αποφάσισε.
Οταν στοιχεία της ασφάλειας του πολίτη δεν έχουν ανταλλακτικά. Οταν αεροπλάνα και ελικόπτερα του ΕΚΑΒ και της κυβέρνησης είναι στο συνεργείο για καιρό. Ρωτάω έναν ΚΚΕ και την Πλατφόρμα ποιος έφταιξε. Και αυτός μου λέει ο καπιταλισμός και η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Διαβάστε περισσότερα..
 ΥΓ Το σκίτσο είναι του Χρόνη Μπότσογλου..

No comments:

Post a Comment