Saturday, December 29, 2012

ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ. ΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΠΡΟΦΥΛΑΞΙΣ, ΘΕΡΑΠΕΙΑΙ

'' Από όλα τα πάθη που μαστίζουν και ατιμάζουν την ανθρωπότητα, ο αυνανισμός είναι ίσως το πλέον επίμονον και ασφαλώς το πλέον επονείδιστον.''
Fournier.
Έτσι αρχίζει ένα σπουδαίο σύγγραμμα του 1927, που αναρτά ο Ε.Βαρδάκας. Πλείστες απαραίτητες γνώσεις για κάθε ενεργό πολίτη. Για παράδειγμα προτείνονται διάφοροι τρόποι διακοπης του αυνανισμού,όπως η μέθοδος θεραπείας με αντιαυνανιστική ζώνη, η χρήσις μάσκας από σιδηρόσυρμα, ο καθετηριασμός της ουρήθρας με κηρία μεταλλικά. Ακόμη και ο εγκλεισμός σε ψυχιατρική κλινική υποδεικνύεται , ως λίαν επιτυχης μέθοδος θεραπείας.
Ακόμη και οι επιτυχημένοι επαγγελματικώς αρχαίοι μας πρόγονοι, επεδίδοντο στο ''δέφεσθαι''. Το οποίο μας το κληρονόμησαν γενναίως.
''Μαλακία'' , ήτο η λέξις των εκκλησιαστικών γραφών, όπως λέει ο συγγραφεύς. Από γενεά εις γενεάν, η έξις μετεδίδετο με εκθετικήν αύξηση των συνεπειών.΄Ομως, εμείς τηρούμε την παράδοσιν ανελλιπώς
Ένα κείμενο που πρέπει μα μελετήσετε και αν παρ΄ελπίδα κατέχεσθε από το επονείδιστον πάθος, να το καταπολεμήσετε πάραυτα. Ακόμη και αν είσθε υψηλά ιστάμενοι. Θα προσφέρετε τα μάλα στην πατρίδα και στην Ένωση.
Μόνο μια ανακρίβεια διεπίστωσα, όταν το διάβασα άπληστα. Η συχνότης,λέει, αυνανισμού μειούται με την ηλικία. Αμ δε. Ρωτήστε κι εμένα αλλά και πολλά επώνυμα πρόσωπα που βλέπουμε στις τηλεοράσεις...Μάλλον θα ήτο νέος ο συγγραφεύς όταν το έγραψε. Εμπρός λοιπόν. Ας κόψουμε μαζί με το τσιγάρο και την θλιβεράν αυτήν έξιν.
Α.Τ.

2 comments:

  1. Με λύπη μου σας πληροφορώ ότι στην παρουσίαση του περιπύστου αυτού εγχειριδίου (εγχειριδίου κυριολεκτικώς!)σας πρόλαβε ο ειδικός άλλωστε περί τι θέμα Αθεόφοβος.
    http://atheofobos.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Φαίνεται ότι πολλοί σκεπτόμεθα το ίδιο πράγμα τελευταίως..

    ReplyDelete