Monday, October 1, 2012

"Σκέψεις Για Την Κοινωνία Των Η.Π.Α Λίγο Πριν Τις Προεδρικές Εκλογές" Ο Σύλλογος Αποφοίτων Του Πανεπιστημίου Της Οξφόρδης


Ο Σύλλογος Αποφοίτων Του Πανεπιστημίου Της Οξφόρδης Σε Συνεργασία Με Το "The Hub Events" Σας Προσκαλούν Την 1η Οκτωβρίου 2012 Και Ώρα 8μμ Σε Μία Εκδήλωση Με Θέμα:
"Σκέψεις Για Την Κοινωνία Των Η.Π.Α Λίγο Πριν Τις Προεδρικές Εκλογές"
Κύριος Ομιλητής: κος Θάνος Βερέμης, Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Θα ακολουθήσει Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Και Με Τη Συμμετοχή Του Κοινού:
Συμμετέχοντες:
Μιράντα Ξαφά, Σύμβουλος Επενδύσεων της EF Consulting & μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΔΡΑΣΗΣ
Γιάννης Παλαιολόγος, Δημοσιογράφος
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την 1η Οκτωβρίου 2012 στις 8μμ στο Hub Events, Αλκμήνης 5,  Κ. Πετράλωνα
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.thehubevents.gr και www.oxfordalumni.gr
Σύντομα Βιογραφικά των Συμμετεχόντων:
Ο Θάνος Βερέμης σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και  Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Trinity College). Το 1978 ήταν Research Associate του "Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών" (Λονδίνο), το 1983 υπήρξε επισκέπτης ερευνητής στο πανεπιστήμιο Harvard, το 1987 επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Princeton και το 1993-94 επισκέπτης καθηγητής στο St. Antony's College της Οξφόρδης. Από το 1987 είναι καθηγητής πολιτικής Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1988 ως το 1994 υπήρξε Διευθυντής του "Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής" (ΕΛΙΑΜΕΠ) και ως το 2000, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Από το 2001 ως το 2003 ήταν Constantine Karamanlis Professor στο Fletcher School of Law and Diplomacy. Από το 2004 είναι Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ).
H Δρ. Μιράντα Ξαφά ξεκίνησε την καριέρα της ως οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσινγκτον (1980-90), όπου επικεντρώθηκε στα σταθεροποιητικά προγράμματα στη Λατινική Αμερική. Το 1991-93 ήταν Διευθύντρια του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, και εν συνεχεία εργάστηκε ως αναλύτρια των διεθνών αγορών στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την περίοδο 2004-09, είναι σήμερα σύμβουλος επενδύσεων στην EF Consulting και μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΔΡΑΣΗΣ.
Ο Γιάννης Παλαιολόγος σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτική & Οικονομικά στην Οξφόρδη, και μετά Κι Άλλη Φιλοσοφία, στο ίδιο ίδρυμα. Από το 2006-2012 ήταν συνεργάτης του Γιώργου Κύρτσου - συντάκτης και ύστερα αρχισυντάκτης ειδικών εκδόσεων στη City Press, αρχισυντάκτης και ύστερα διευθυντής στην Free Sunday, ενώ παλαιότερα είχε υπάρξει συνεργάτης του "Κ" και της κυριακάτικης "Καθημερινής". Με αυτές του τις ιδιότητες ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να καλύψει τις προεδρικές εκλογές του 2004 και του 2008. Αυτές τις μέρες γράφει ένα βιβλίο για την ελληνική κρίση. Παράλληλα, αρθρογραφεί στην "Καθημερινή", στο αμερικανικό περιοδικό American Prospect και στο protagon.gr. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί επίσης στην ιστοσελίδα του αμερικανικού περιοδικού New Republic και στο cnn.com, ενώ σχολιάζει ενίοτε την ελληνική επικαιρότητα στα διεθνή ΜΜΕ.
Επικοινωνία: secretary@oxfordalumni.gr
info@thehubevents.gr
Αλκμήνης 5,  Κ.Πετράλωνα - tel:  210-34.11.009 
Facebook Page:The Hub Events
Twitter :@thehubevents_GR

No comments:

Post a Comment