Αυτή την εποχή υπάρχουν ακόμα ωραία βαρύκοκα με τα
οποία μπορείτε να κάνετε μιά εξαιρετική, μυρωδάτη μαρμελάδα, την πιό ωραία
νομίζω από παρόμοια φρούτα. Η συνταγή που ακολουθεί είναι μιά κλασική συνταγή
που ξέρουν οι περισότεροι να κάνουν αλλά εδώ δίνει και ... αναλυτικές οδηγίες
πότε θα βγάλετε την μαρμελάδα απο την φωτιά ώστε και ωραίο ανοικτό χρώμα να
έχει και να είναι και ¨δεμένη". Το κλειδί στην ιστορία είναι ένα
θερμόμετρο κατάλληλο για μαρμελάδες (καλύτερα ψηφιακό). Η κρίσιμη θερμοκρασία είναι
οι 104 η οι 105 βαθμοί ... Διαβάστε προσεκτικά την περιγραφή της
διαδικασίας απομάκρυνσης της μαρμελάδας απο την φωτιά και θα καταλάβετε !
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να κάνετε και μαρμελάδα ροδάκινο με την
διαφορά ότι στο ροδάκινο η φλούδα τους θα πρέπει ίσως να βγεί επειδή δεν λιώνει
όπως του βερύκοκου.
οποία μπορείτε να κάνετε μιά εξαιρετική, μυρωδάτη μαρμελάδα, την πιό ωραία
νομίζω από παρόμοια φρούτα. Η συνταγή που ακολουθεί είναι μιά κλασική συνταγή
που ξέρουν οι περισότεροι να κάνουν αλλά εδώ δίνει και ... αναλυτικές οδηγίες
πότε θα βγάλετε την μαρμελάδα απο την φωτιά ώστε και ωραίο ανοικτό χρώμα να
έχει και να είναι και ¨δεμένη". Το κλειδί στην ιστορία είναι ένα
θερμόμετρο κατάλληλο για μαρμελάδες (καλύτερα ψηφιακό). Η κρίσιμη θερμοκρασία είναι
οι 104 η οι 105 βαθμοί ... Διαβάστε προσεκτικά την περιγραφή της
διαδικασίας απομάκρυνσης της μαρμελάδας απο την φωτιά και θα καταλάβετε !
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να κάνετε και μαρμελάδα ροδάκινο με την
διαφορά ότι στο ροδάκινο η φλούδα τους θα πρέπει ίσως να βγεί επειδή δεν λιώνει
όπως του βερύκοκου.
No comments:
Post a Comment