Monday, July 9, 2012

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (ΠΟΝΤΙΑΚΗ) του ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ

Αν έχετε σκοπό να κάνετε μπακαλιάρο η γαλέο τηγανητό με σκορδαλιά δοκιμάστε την Ποντιακή σκορδαλιά με άσπρα αμύγδαλα, ψωμί και γιαούρτι...  Οι Πόντιοι ξέρανε καλά να χειρίζονται τα γαλακτοκομικά και εδώ στην σκορδαλιά δεν έχουν πέσει έξω που προσθέτουν στο τέλος το γιαούρτι. Ο λόγος είναι ότι κόβει την δύναμη του σκόρδου και κυρίως την κάνει γλυκειά στο στόμα. Νομίζω η συνταγή είναι πολύ καλή, εύκολη (λέγε με μούλτι) και το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι το ξίδι να βρείτε ένα καλό και όχι ένα από αυτά τα ... ξίδια που λένε τύπου Πάρου , κλπ.  Για τα σκόρδα να σημειώσω μόνο ότι προσέξτε τι σκόρδα θα βάλετε. Τώρα βγαίνουν τα φρέσκα που είναι δυνατά (καλό θα ήταν να αγοράζατε 3-4 κεφάλια να τα έχετε στο σπίτι γιατί τα κινέζικα τα ομοιόμορφα απλά είναι χάλια...) οπότε ίσως και 3 σκελίδες να είναι αρκετές για να μην γίνει η σκορδαλιά σας τούρμπο και σας αναγνωρίζουν απο τα 10 βήματα !
Διαβάστε περισσότερα..

Scribd..

No comments:

Post a Comment