Saturday, May 21, 2011

Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ .ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ''CREDIT EVENT''

 Είναι εκπληκτικό. Συζητάμε και δεν μπορούμε να καταλάβουμε κάθε φορά την πραγματικότητα, ενώ οι θεωρίες συνομωσίας προεξάρχουν. Σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να αναλύσουμε αυτά που δεν καταλαβαίνουμε. Πότε ανακαλύπτουμε ότι χάνουμε μέρος της εθνικής κυριαρχίας μας, και δεν ξέρουμε ότι αυτό έχει συμβεί με την είσοδό μας στη ΕΟΚ εδώ και χρόνια και για όλους όσοι είναι μέλη της Ε.Ε. Και μάλιστα εθελοντικά. Γιατί συμμετοχή σε υπερεθνικό οργανισμό σημαίνει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας για ορισμένους τομείς. Μας έφαγαν τ' αυτά με το κακό μνημόνιο, και για τα ελλείμματα που δεν λένε να μειωθούν και τα οποία προκάλεσαν τον αποκλεισμό μας από τις αγορές, τσιμουδιά. Και τελευταία η αναδιάρθρωση, η ανασκολόπιση και άλλα παρεμφερή απορροφά όλες τις πνευματικές δυνάμεις του Έθνους. Χτες σε κεντρικό κανάλι άκουσα με έκπληξη τους υποστηρικτές των λύσεων για ανάπτυξη, να κοιτάνε ο ένας τον άλλο αποσβολωμένοι. Και τους υποστηρικτές της μη συναίνεσης να διαρρηγνύουν ιμάτια. Μα τέλος πάντων τι φταίει για την κατάντια μας? Οι πολιτικοί που θέλει να φύγουν ο Καρακούσης ή μήπως το πρόβλημα είναι βαθύτερο και ακούει στη λέξη ''καθυστέρηση''? Και μας αφορά όλους σχεδόν?
Α.Τ.
''..Τις τελευταίες μέρες μάλιστα οι παράγοντες των διεθνών αγορών, τράπεζες και θεσμικοί επενδυτές, απεφάνθησαν ότι κάθε αλλοίωση στις πληρωμές τόκων και στη διάρκεια των ομολόγων συνιστά πιστωτικό γεγονός (credit event) και βάση χρεοκοπίας.
Ακριβώς γι' αυτό τον λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ
έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι κάθε μορφή αναδιάρθρωσης, ακόμη και επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους, επιβάλλει στην Κεντρική Τράπεζα να μην αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.

Και αυτός είναι ο λόγος που διεκόπη με το μαχαίρι κάθε συζήτηση στο εσωτερικό της χώρας για την μέχρι πρότινος θεωρούμενη σωτήρια αναδιάρθρωση.
Με άλλα λόγια απεδείχθη εκ των πραγμάτων ότι αυτή η συζήτηση ήταν εντελώς λανθασμένη και απολύτως ζημιογόνος για τη χώρα και την προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Και ευλόγως διερωτάται κανείς πως σχεδόν όλοι μαζί υπέπεσαν στο ίδιο λάθος..''
Αντώνης Καρακούσης..

No comments:

Post a Comment