Wednesday, May 25, 2011

ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΡΙΝ..ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

1959-1960 Τα πρώτα πάρτι. Στον χορό διαπράττονται οι σχετικές αγκαλιές. Και στο φιλί σταματάει η περιπέτεια με ικανοποίηση και των δυο πλευρών.
1961. Μαθητής, βρίσκομαι στην Βιέννη και παρακολουθώ θερινά μαθήματα γερμανικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο. Πολλά παιδιά από όλη την Ευρώπη. Τα βράδια γίνονται πάρτι γνωριμίας. Γνωρίζω μια συνομήλικη φιλανδέζα. Κάποια στιγμή μετά λίγες ημέρες την προσκαλώ στο δωμάτιό μου. Αρχίζει ένα ερωτικό παιχνίδι εφήβων. Όταν φτάνουμε στο φιλί, η Κάριν γδύνεται. Εγώ παθαίνω σοκ, και.. τα υπόλοιπα δεν σας ενδιαφέρουν.
1963. Φοιτητής πια στη Βιέννη, συγκατοικώ με τον Δήμο. Ένα βράδυ γυρίζει μαραζωμένος. Με την  Κάριν, Αυστριακή, με την οποίας είχαν γνωριστεί πρόσφατα, έζησε  τις εμπειρίες που είχα λίγα χρόνια πριν εγώ με την Φιλανδή. Εξομολογούμεθα ότι και οι δυο αισθανθήκαμε ένα είδος ‘’βιασμού’’ από τις δύο Κάριν
Διαβάστε περισσότερα..

13 comments:

  1. καλημερα, καλημέρα... κατοπιν ολων αυτών αναχωρώ για Μαντινεία..σας χαιρετώ.ριτς

    ReplyDelete
  2. Να περάσεις καλά και κλειστές τις πόρτες

    ReplyDelete
  3. po po ! ekanes tetoia katagelia gia (hmmm ) sxedon "viasmo" sas kai den exei ginei tpt akoma, oute ta mme to eipan oute kamia arxi kinithike. adiki kenonia! an ekanes ayti ti katagelia stin Ameriki kati mporei na ginotan!
    aytes einai politismikes diafores!!!!


    kai oligo apo t allo
    http://www.youtube.com/watch?v=feU9bpFuDIA&feature=player_embedded

    ReplyDelete
  4. ΜΕΡΟΣ 1
    Ο λόγος του λόγου για τον οποίο ... ο Στρος Καν ... και ούτω καθεξής ... έτσι όπως πάμε, το παν μια δικαιολογία είναι ...
    Το σίγουρο είναι ότι ο Ντομινίκ έχει υπερχειλίζον ζωτικό ένστικτο ενάντια στο γεγονός ότι όλα του τα χρόνια κινείται στο αντιερωτικό και όζον θανατίλα περιβάλλον εξυπηρέτησης «θεσμικών» συμφερόντων. Ελάτε τώρα που δεν ξέρετε: ας θυμηθούμε όλοι τις αντιδράσεις μας τον πρώτο καιρό αφού μας μπουζουριάσανε σε ... γραφεία ... και στη συνέχεια μας καθηλώσανε μπροστά στα εκράν ...

    Όχι ! Ο Ντομινίκ, ή μάλλον ο δαίμων μέσα του, πάσχει από «θεσμική αντίδραση», έχει αλλεργικά συμπτώματα στη θεσμοποίηση των καθημερινών ανθρώπινων σχέσεών του, και γιαυτό, καθημερινώς δεν χάνει καμία ευκαιρία να την πέφτει, όπως ο έφηβος ΑΤ ή ο άλλος έφηβος ΔΤ, σε όποιο θηλυκό βρεθεί απέναντί του, παρατηρείστε: πάντοτε μέσα σε σχετικά περιορισμένο χώρο, σε γραφεία, ασανσέρ και άλλα «κλουβιά» ... εκεί του ανάβουνε τα γλομπάκια.

    Γι’ αυτόν τον ανυπότακτο, οι ενστικτώδεις και σπασμωδικές αυτές κινήσεις και συμπεριφορές, που εμείς τις κρίνουμε ως κλινικής φύσεως, είναι δεδομένες.
    Δεν καταστέλλονται δηλαδή από ψυχαναγκαστικά φτιασίδια και νοσταλγικές αναπολήσεις των καιρών που είμασταν έξω από το κλουβί ( από τον κλωβό, δηλαδή το γνωστό και ως ... κλαμπ ). Η νοσταλγική αναπόληση των εφηβικών εμπειριών είναι το μνημόσυνο του ψόφιου ζωτικού ενστίκτου. Όπως στις αρσενικές γεροντοπαρέες η αναπόληση των εμπειριών στη στρατιωτική τους θητεία ...

    Όχι ! Ο Ντομινίκ έχει τον δαίμονα μέσα του και, ζώντας μια ζωή μέσα σε κλωβούς, ξέροντας ότι αυτή είναι η μοίρα του, να ζήσει και να πεθάνει μέσα στα κλαμπ και στις λέσχες και στους κύκλους και στα δίκτυα που, ίσως με πλεκτάνη ίσως από καταβολές, ίσως και επειδή αφέθηκε να τον κλείσουν ... κλείστηκε σε διάφορα δεσμωτήρια ( έτσι άλλωστε παγίως παντρεύουν τα παιδιά τους οι απανταχού και πάντοιοι ομόδοξοι ) ξέροντας ότι θα τελευτήσει έγκλειστος μέσα στα τείχη που υψώθηκαν όχι και τόσο ανεπαισθήτως, γύρω του, την πέφτει ενστικτωδώς όχι τόσο για να αντιδράσει αλλά για να δοκιμάσει ένα κομάτι από ζωή.

    Όπως το λιοντάρι στο κλουβί του: άμα του ρίχνεις τακτικά το κρέας του μάλλον το αφήνει για αργότερα, αλλά άμα πλησιάσεις λίγο παραπάνω στο κλουβί του, θα παραμονέψει και στην κατάλληλη στιγμή θα κάνει την αστραπιαία και αθόρυβη κίνηση - απόπειρά του να σε μουντάρει. Εσένα, που είσαι στην απόξω. Εσένα, την καμαριέρα. Εσένα, το λαχταριστό θύμα που ακόμη μυρίζεις κάτι από τον αέρα της ελευθερίας.

    Odyssopus

    ReplyDelete
  5. ΜΕΡΟΣ 2
    Όχι ! Το κλουβί της Γαλλικής Προεδρίας - το κλουβί αυτό που υπενθυμίζω ότι επί δύο επταετίες χρησίμεψε ως εκτροφείο της μη θεσμικής παράλληλης οικογένειας του Φρανσουά - θα ήταν δυσβάστακτο και για τον ίδιο το Ντομινίκ και για τον ουσιαστικό δεσμοφύλακά του, τη νόμιμη σύζυγό του. Που δεν είναι μητέρα των ανύπαρκτων παιδιών τους. Θα τους ήταν εξίσου δυσβάστακτο αλλά για διαφορετικούς λόγους.
    Τους υποψιαζόμαστε κιόλας: όταν είδαμε έναν Ντομινίκ τόσο διστακτικό, τόσο ανόρεκτο να διεκδικήσει ακόμη και τις προκριματικές του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, των γάλλων σοσιαλιστών.

    Το Ελυζέ θάταν γι’ αυτόν ένα ακόμη μεγαλύτερο χρυσοποίκιλτο θεσμικό κλουβί «τακτοποίησής» του. Δηλαδή εξουδετέρωσης των όποιων ακόμη ζωντανών ενστίκτων του. Όσο μεγαλύτερο και σπουδαιότερο το κλουβί, τόσο πιο ανυπόφορη η πλήξη ( νόμος Σταματίου ). Άλλος, με τόνομα, έφτιαξε το Μαξίμου για να κατοικήσει και άλλος τόκανε Μινίμου και κοιτάζει πώς θα μετακομίσει, ενώ εντωμεταξύ τρέχει από δω και από κει για εξηγήσεις, βραβεύσεις, διεθνοσοσιαλιστικά καθήκοντα, αναμνηστικές πλακέτες κλπ...
    Αυτό το ολοένα μεγαλύτερο κλουβί προς το οποίο σε σαλαγάνε, που δεν το λαχτάρησες, που άλλη τόθελε για σένα, η μαμά σου, η σύζυγός σου ... και αυτή η ολοένα μεγαλύτερη πλήξη, γιατί σου στερεί το αλάτι της ζωής: τη νοστιμιά του φρέσκου και σπαρταριστού θηράματος ελεύθερης βοσκής.

    Φανταστείτε από την άλλη πλευρά την Άννα (Σινκλέρ) να κοιτάζει πώς θα κάνει το θηρίο καλά έτσι και μπει στο θεσμικό κλουβί του Ελυζέ. Μετά την εκλογική νομιμοποίησή του - 15 εκατομμύρια εκλογείς ήταν έτοιμοι να τον τιμήσουν με την ψήφο τους - ποιός τον έπιανε μετά τον αδέσποτο και μουρντάρη.
    Τί να του λέει δηλαδή: « Εγώ που σ’ έμπασα στα κυκλώματα, εγώ που σ’ έντυσα και σ’ έφτιαξα με τα λεφτά του μπαμπά μου βρε μπαγάσα! ». Σιγά μην είχε τον καημό να το παίξει πρώτη κυρία η Άννα και να προσφέρει στη Γαλλία μια ακόμη δήθεν οικογένεια ρεκομποζέ...

    Και τελικά, χάρη στο αμερικάνικο δικονομικό σύστημα το πέτυχε η αμερικανογεννημένη.
    Ξέροντας όλα τα κόζα του συζύγου της και μοχλεύοντας την αδυναμία του και τις λαβές που είχε δώσει στο παρελθόν, τα βρήκε με τη ρεσεψιόν και έβαλε μπρος το μηχανισμό μπουζουριάσματος.
    Η ίδια, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τώρα έχει τον Ντομινίκ όλον δικό της: στη σουίτα που πληρώνει αυτή - σιγά μην πλήρωνε αυτός από το μισθό του... - στην περιορισμένη ελευθερία του που πάλι την πληρώνει αυτή, αλλά της έρχεται κομμάτι πιο φτηνά από προεκλογικές εκστρατείες για αλλότριες υποθέσεις που δεν εμπνέουν, με το βραχιολάκι του να βαράει συναγερμό έτσι και κουνηθεί λίγο πιο πέρα, με τον μπόντυγκάρντ επί 24ώρου βάσεως που πάλι τον πληρώνει με τον παρά της - άμα δεν του αρέσει, να το διακόψει και να τον στείλει πίσω στις πολιτειακές φυλακές της Ν. Υόρκης όπου πήρε μια γεύση για να του φύγει η μαγκιά - και όλοι να τον θεωρούν ξαφνικά ξοφλημένο σαν τον τελευταίο έλληνα πρώην κλεφτάκο και νυν φορολογούμενο... !
    Όχι δηλαδή να καθότανε η Άννα να κάνει τον κερατά και εγκαταλειμένο σαν και την κυρία Μπερλουσκόνι. Η Άννα με τον παρά του μπαμπά της, που δούλευε από χόμπι και όλοι την καμαρώναμε (από την μέση και πάνω...) στα πλατώ της κρατικής τηλεόρασης. Λ’ Ετά σέ μουά... Νομίζω ;...

    Τώρα στο δικαστήριο όπου πήγε για να διαπιστώσει ότι το πρόγραμμα εξετελέσθη κατά τα προβλεπόμενα και με τη βούλα του εισαγγελέα, ο Ντομινίκ της γνέφει «φιλάκια..» στο πέρας της διαδικασίας.
    Από δω και πέρα είναι ο δικός της και όχι ο αδέσποτος Ντομινίκ. Και καμιά δεν θα της τον πάρει. Από δω και πέρα ούτε κινητό ούτε πιστωτικές κάρτες, τίποτα που δεν του χρειάζεται του Ντομινίκ, αφού απέδειξε περίτρανα στη χώρα της Ελευθερίας ότι ισχύει το Χεγκελιανό που μούλεγε ο πατέρας μου: χρήσις, κατάχρησις, στέρησις... (sic).

    Θα μου πείτε καλά ρε Γιώργο, αλλά που τα ξέρεις όλα αυτά;
    Και θα σας απαντήσω ελληνικά: σερσέ λα φαμ ! Κι αν δεν σας φτάνει να σας το πω και γαλλικά: à qui profite le crime? ( Ποιός ωφελείται από το έγκλημα; ).

    Αμ πώς ; που λέει και ο Χατζηχρήστος

    Odyssopus

    ReplyDelete
  6. Αναγκάστηκα να αναρτήσω το σχόλιο του Odyssopus σε δυο μέρη γιατί δεν δέχεται πάνω από χαρακτήρες στα σχόλια η blogspot

    ReplyDelete
  7. kala ekopses to sxolio mou?

    vale toulaxiston to you tube videaki

    ReplyDelete
  8. Ούτε κατά διάνοια. Για κάποιο περίεργο λόγο δεν εμφανίστηκε στο gmail για έγκριση αλλά το βρήκα κατά σύμπτωση στο dashboard..
    Οσο για το περιεχόμενο του σχολίου σου δεν έκανα καταγγελία βιασμού αλλά περιέγραψα μια κατάσταση αρσενικής αμηχανίας..

    ReplyDelete
  9. Καραγγέλλω μετά βδελυγμίας τα φαλλοκρατικά αστειάκια σας. Τι τραβήξατε οι καϋμένοι! Σας συγχωρώ μόνο γιατί ο πανδαμάτωρ χρόνοςε σας τιμώρησε αλύπητα!ΧΑ!
    εξωθούμενη προς τον ακαραίο φεμινισμό
    Μελίττα

    ReplyDelete
  10. Μπά δεν σ αρέσουμε όπως είμαστε σήμερα? Μας προτιμούσες 16άρηδες?

    ReplyDelete
  11. αυτος ο οντισοπους τα λεει χυμα και σταρατα..χαχα....ριτς

    ReplyDelete
  12. Επέστρεψες? Τι νέα μας έφερες από την Μαντινεία?
    Ναι ο οντισόπους μας τα είπε χύμα και σταράτα.

    ReplyDelete