Monday, February 28, 2011

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ '' ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΜΕ ΚΑΡΥ''''

Η πεσκανδρίτσα ("μπράσκα" κατά την ψαράδικη ορολογία) , αυτό το .. τέως παραπεταμένο ψάρι του 1980-90, έχει αποκτήσει φήμη και τιμή σχεδόν σφυρίδας. Και όχι ίσως άδικα αν μαγειρευτεί σωστά. Και το σωστό για την πεσκανδρίτσα είναι η συνοδεία απο μιά βασική σάλτσα με σωταρισμένο κρεμμύδι σβυσμένο με άσπρο κρασί και τελείωμα με κρέμα γάλακτος. Πολύ γευστικός,κλασικός, συνδυασμός ... Η μαραθόριζα έρχεται και συμπληρώνει αυτά τα υλικά και να μας δώσει ένα πολύ όμορφο πιάτο που ζητάει ένα αρωματικό άσπρο κρασί, από Μοσχοφίλερο μέχρι Μαλαγουζιά η και ένα όχι πολύ γλυκό Gewustraminer. Βέβαια, ό,τι κρασί προγραμματίστετε να συνοδέψει αυτό το πιάτο το ίδιο κρασί θα βάλετε και στο μαγείρεμα της πεσκανδρίτσας. Κανόνας απαραβίαστος.

6 comments:

  1. Θα το κρατήσω γιατί χθες στη Βαρκιζα ετοιμη ημουν να αγοράσω ουρες αυτου του έρμου του ψαριου, αλλα προτιμησα σαρδελες, σολωμό και τα τοιαύτα..Οπότε την επόμενη φορά ....ναχω και μαραθόριζα...
    ριτς

    ReplyDelete
  2. Εγώ βρήκα στον ψαρά μου φιλέτα πεσκαδρίτσας και θα το φτιάξω

    ReplyDelete
  3. Αυτό το κάρυ δεν μου αρέσει. Μπορούμε να το φτάξουμε χωρίς κάρυ με κάτι άλλο αρτίσιμο?

    ReplyDelete
  4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΣFebruary 28, 2011 at 1:15 PM

    Εεε λοιπόν, το κάρυ δεν είναι απαραίτητο μα την έννοια οτι η βασική σάλτσα αποτελείται από το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, το κρασί και την κρέμα γάλακτος. Το κάρυ πάει πολύ με την μπανάνα και το μήλο (μυρίζει ... Ινδία!. Οπότε όποιος δεν θέλει κάρυ αφαιρεί και τα δύο φρούτα.

    ReplyDelete
  5. Σε ευχαριστώ πολύ μέτρ

    ReplyDelete
  6. Υποθέτω ότι με την νέα βερσιον γίνεται και πιο ελφρύ το πιάτο

    ReplyDelete