Wednesday, August 19, 2009

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ?ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ?


''..Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ σε κατηγορίες για εμπλοκή με Siemens Αντιδράσεις από Λ. Κύρκο και ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Π. Κοροβέση.
Την έντονη αντίδραση του Λεωνίδα Κύρκου και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Π. Κοροβέση σε ραδιοφωνικό σταθμό περί εμπλοκής του ενιαίου Συνασπισμού στην υπόθεση Siemens το 1989.
Ο κ. Κύρκος σε μια λακωνική δήλωσή του αναφέρει ότι ο κ. Κοροβέσης «άργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι», ενώ από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
«Τα όσα ανέφερε σήμερα ο βουλευτής Α' Αθήνας, Περικλής Κοροβέσης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, για φημολογούμενη εμπλοκή του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 σε υπόθεση της Siemens, είναι προσωπικές του απόψεις που δεν συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ''
Για εμάς τους παλιούς είναι ο ''Ανθρωποφύλακας'' που ζέσταινε το πάθος μας κατά της χούντας. Για τους νέους, ας ψάξουν να μάθουν.
Σε σχέση πάντως με την χρηματοδότηση των μη αστικών κομμάτων, ποτέ δεν πιστέψαμε ότι τα ''πιάνανε'' από την Σοβιετική ΄Ενωση ή τον Τσαουσέσκου. Και δεν πιστεύουμε ότι τα πιάσαν τα αστικά κόμματα από τις Ζίμενς, μόνο και μόνο επειδή τα λέει ο έγκλειστος.
Αυτά όλα τα διαδίδουν όσοι αποζητούν την πτώχευση της ωραίας πατρίδας μας διαδίδοντας φήμες για διαφθορά πολιτικών και κομμάτων. Εδώ στο νησί πάντως δεν τα πιστεύουμε όλα αυτά. Έτσι ακούω στα καφενεία. Εσείς τι ακούτε ?
Άντε, ώρα για ψάρεμα.

Nα τι είπε ο Κοροβέσης..

4 comments:

  1. Η ιστορία, όπως την θυμάμαι εγώ τουλάχιστον, έχει ως εξής:
    Η Οικουμενική Κυβέρνηση του αειμνήστου Ξ. Ζολώτα δεν έδωσε με απ’ ευθείας ανάθεση το κολοσσιαίο συμβόλαιο του ΟΤΕ στην κοινοπραξία SIEMENS-INTRACOM.
    Αντιθέτως διέταξε τον ΟΤΕ να διενεργήσει δημόσιο διεθνή διαγωνισμό.
    Πλην όμως περιέργως η Διοίκηση του ΟΤΕ, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις Κυβερνητικές επιλογές και επικαλουμένη ομόφωνη «έγκριση» των 3 Αρχηγών (Α. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκη και Χ. Φλωράκη, απλών τότε βουλευτών!!) ανέθεσε χωρίς διαγωνισμό το έργο στην κοινοπραξία SIEMENS-INTRACOM.
    Πάντως θεωρώ απίθανο η κοινοπραξία SIEMENS-INTRACOM «εβόηθησε» με άλλο τρόπο την λήψη της αποφάσεως αυτής!!
    Και εκείνους που το υπαινίσσονται ως κακοβούλους ή ως μη γνωρίζοντες.
    Απλώς οι 3 Αρχηγοί ήθελαν να αποφύγουν τα έξοδα, την ταλαιπωρία και την καθυστέρηση από τον διεθνή διαγωνισμό και έτσι πήραν ομοφώνως πολιτική απόφαση αντί της «γραφειοκρατικής» λύσεως του διαγωνισμού που ατυχώς είχε επιλέξει ο Ξ. Ζολώτας..
    Για την νομιμότητα της συμπεριφοράς του ΟΤΕ (να γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι την κυβερνητική εντολή) αναφέρομαι σε δεκάδα καλοπληρωμένων γνωμοδοτήσεων νομικών ασχολουμένων με το Δημόσιο Δίκαιο (εξ όλων των πολιτικών παρατάξεων) που εξησφάλισε η κοινοπραξία.
    Όσοι έχουν πρόσβαση σε αρχεία εφημερίδων ας μας θυμίσουν λεπτομέρειες.

    ReplyDelete
  2. Τώρα που τα λες, κάτι μου θυμίζεπ. Όντας οικονόμοι δεν θέλανε έξοδα για το δμόσιο. Έτσι μαζί με τους διαδόχους τους γλύτωσαν τη χώρα από τν πτώχευση. Ο δε Κοροβέσης δεν τα εννοεί ακριβώς αυτά που καταλάβαμε όλοι.

    ReplyDelete
  3. Πιστεύω ότι η πολεμική κατά του ειδικού Ανακριτού κ. Ν. Ζαγοριανού, προέρχεται από εκείνους που δεν θέλουν να αποκαλυφθεί όλη η έκταση του σκανδάλου SIEMENS-INTRACOM.
    Μη ξεχάμε ότι και στο παρελθόν με ανορθόδοξο τρόπο (χρησιμοποιώ επιεική έκφραση) είχε αφαιρεθεί η έρευνα από τον τότε Αντεισαγγελέα Εφετών κ. Ζορμπά λίγο πριν το μαχαίρι φθάσει στο κόκκαλο!!

    ReplyDelete
  4. Καθυστερημένο αλλά πάντοτε επίκαιρο! Από άρθρο του Καθηγητού Κ. Μπέη στην Ελευθεροτυπία της 12.8.2009 που επιβεβαιώνει το γεγονός.
    http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=12/08/2009&id=72168
    "..Ετσι την έπαθα κι εγώ. Φιλικό τηλεφώνημα, που με βρήκε στην εξοχή, μου επέστησε την προσοχή στο ότι το κείμενο της προηγούμενης συνεργασίας μου σε τούτη εδώ τη φιλόξενη στήλη, πριν από δύο εβδομάδες, είχε πέσει θύμα σύγχυσης: δεν ήταν ο Βίκτωρ Νέτας, αλλ' ο Γιώργος Βότσης (διαπρεπείς και ευπρεπείς -και οι δύο- δημοσιογράφοι) που είχε φέρει στη δημοσιότητα τη δυστυχώς, καθώς φαίνεται, ακριβή πληροφορία ότι, το 1989, επί οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα, το υπουργικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να κηρύξει άγονο έναν εκκρεμή δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για προμήθεια τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων, όμως αυτήν την κυβερνητική απόφαση, από κοινού, είχαν ανατρέψει από το παρασκήνιο οι κατονομαζόμενοι αρχηγοί των τριών τότε συνεργαζόμενων κομμάτων, αφού στο μεταξύ (οι άθλιοι!) είχαν εισπράξει πέντε δισεκατομμύρια δραχμές από την προμηθεύτρια εταιρεία για... τις ανάγκες των κομμάτων τους! Οχι! Διάψευση δεν υπήρξε από κανέναν. Η σιωπή σκεπάζει τις ακαθαρσίες, όπως οι γάτες με χώμα σκεπάζουν τις δικές τους".
    Το άρθρο το βρήκα στο ιστολόγιο του Αθεόφοβου.
    http://atheofobos.blogspot.com/2009/08/blog-post_26.html

    ReplyDelete