Tuesday, September 28, 2010

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡEΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ

Ποιες άραγε υπήρξαν οι 5 χειρότερες αποφάσεις, από απόψεως μελλοντικών συνεπειών κυρίως, τις οποίες πολιτικές ηγεσίες, έχουν λάβει από της ιδρύσεως του Νέου Ελληνικού Κράτους και μέχρι σήμερα;
Το blog..

2 comments:

  1. Ευχαριστώ για την παραπομπή.
    Επί της ουσίας όμως τι πιστεύεις;

    ReplyDelete
  2. Νομίζω ότι το Νο 5 δεν είναι στυρατηγικής φύσεως λάθος των δικών μας, μια και είναι πρόβλημα Ευρωπαικό και ΟΗΕ από την μη ύπΑΡΞΗ ΣΤΙΒΑρής πολιτικής όπως απαιτείται, δεσμευόμαστε.
    Στρατηγικό λάθος αντίστοιχο των τεσσάρων που αναφέρεις, υπήρξε η ανοχή της χούντας και η οι συνθήκες που τη δημιοιύρηγσαν, σε περίοδο κρίσιμη εθνικά. Το αποτέλεσμα -αναπόφευκτο και προδιαγραμμένο-ήταν η τραγωδία της Κύπρου. Αλλά και η καθυστέρυση εισόδου στην τότε ΕΟΚ κατά μια δεκαετία.
    Ίσως τέτοιας φύσεως λάθος αποδειχτεί ότι ήταν και η υιοθέτηση του ΕΥΡΩ`. Θέλει πολυ κουβέντα και δεν είμαι και σίγουρος μέχρι τέλους. Επίσης η επάνωδος του Βασιλέως Γεωργίου μετά κλπ και η στάση του Βενιζέλου στις κρίσιμες στιγμές να τάσσεται στο πλευρό της Βασιλείας, που ήταν εξ ίσου υπεύθυνη για την Μικροασιατική καταστροφή/ Τέλος η δίκη και η εκτέλεση των 6.

    ReplyDelete