Thursday, September 30, 2010

ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΣΤΗ Ν.Δ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΩΣΗΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΤΟΥ.

Η αγορά της λιανικής θα συνεχίσει να υποχωρεί φέτος, προτού αρχίσει να ανακάμπτει δειλά στα τέλη του 2011, με την προϋπόθεση ότι το μνημόνιο θα εκτελείται κανονικά, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), Θεόδωρος Βάρδας, σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Reuters.
«Νομίζω ότι η μείωση (του τζίρου) θα είναι γύρω στο 7% με 10% και το μεγαλύτερο τμήμα οφείλεται σε αρνητική ψυχολογία του κόσμου», ανέφερε ο κ. Βάρδας.
Σημείωσε, ωστόσο, πως «...με την διαφαινόμενη καλή εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών, (η πτώση) σιγά-σιγά θα υποχωρεί και ο κόσμος θα επανακάμψει».
«Το 2011 προβλέπουμε στο πρώτο εξάμηνο μία σταθεροποίηση, δηλαδή μηδενική πτώση, και προς το τέταρτο τρίμηνο του 2011 ίσως να δούμε μια αύξηση μεταξύ 1 με 3%», πρόσθεσε.
Υποστήριξε ακόμη πως η κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να προωθήσει μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης και τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυξήσεις του ΦΠΑ καθώς οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο βαρύνουν ήδη τα νοικοκυριά.
«Μπορεί στην αρχή να βοηθήσουν κάπως στην μείωση του ελλείμματος, αλλά στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους», επεσήμανε.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

No comments:

Post a Comment