Monday, July 26, 2010

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ ''ΛΕΣΒΟΣ''/2

ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ, στην εκπομπή της «ΤAΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ», ταξιδεύει στο νησί της ΛΕΣΒΟΥ. Επισκέπτεται χωριά στο βόρειο μέρος του νησιού, όπως το ΜΟΡΙΑ, στο οποίο βρίσκονται τα ερείπια του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου και μεγάλες εκτάσεις με ελαιώνες. Στο χωριό ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ συνομιλεί με τον Υπουργό Αιγαίου ΝΙΚΟ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ για την ανάπτυξη της παραγωγής της ελιάς στη ΜΥΤΙΛΗΝΗ από το 18ο αιώνα ως τις μέρες μας και περιηγείται στο Αναπαλαιωμένο Ελαιοτριβείο του χωριού. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της συναντά και συνομιλεί με κατοίκους του νησιού. Στα ΜΥΛΕΛΙΑ παρακολουθεί τους κατοίκους στις καθημερινές τους εργασίες, από την παραγωγή του ψωμιού ως το άπλωμα του τραχανά. Στην ΑΓΙΑΣΟ περιδιαβαίνει τους δρόμους της, επισκέπτεται μαγαζιά και μαθαίνει την ιστορία της εκκλησίας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ. Στο χωριό ΠΛΩΜΑΡΙ επισκέπτεται το μουσείο του παλιού σαπωνοποιείου του ΠΟΥΛΙΑ και παρακολουθεί τη διαδικασία της απόσταξης του ούζου στο οινοποιείο της οικογένειας ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ. Με τη δύση του ήλιου τελειώνει και το ταξίδι της ΜΑΓΙΑΣ ΤΣΟΚΛΗ στο νησί της ελιάς και του ούζου, τη ΛΕΣΒΟ. 

2 comments:

  1. Κορίνθιος πατριώτης μακαριστού τρομοκράτηApril 15, 2010 at 12:42 AM

    Στα Κήθυρα έχει πάει η κα Βουλευτής Επικρατείας;
    Αν ναι, από τον Αυλαίμονα πέρασε; Τί είδε;
    (Παρεμπιπτόντως η ορθογραφία του Αυλαίμονα που χρησιμοποιείτε -με αι- μου θυμίζει τη Θεωρία του γέροντα Εφραίμ για το Βατοπέδι, το ε δεν κάνει μύθο -απλά ο κάμπος με τα βάτα σημαίνει- ενώ με αι φτιάχνει μύθο με παιδια, βάτα , θαύματα κλπ). Αντι λεμονιού ή παραφθοράς του αυγολέμονου, τί μπορεί να σημαίνει ο Αυλαίμονας, έτσι, με αι;

    ReplyDelete
  2. Στα Κύθηρα είχε πάει η Βάνα Μπάρμπα. Όχι η βουλευτίς μας. Και ο Πάνος Καμμένος διάσημος ψαροντουφεκάς και εραστής της ψαρόσουπας και της αστακομακαρονάδας του ''Σωτήρη''. Τώρα γιατί το Αυλαίμων γρτάγεται πότε έτσι και πότε ΑΥΛΈΜΩΝ ΚΑΝΕΊς ΔΕΝ ΜΠΌΡΕΣΕ ΝΑ ΕΞΗΓΉΣΕΙ.

    ReplyDelete