Monday, July 26, 2010

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΛΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ! Ο ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?(ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΄΄ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ''/4)

Αφού είδε κι απόειδε, ο σύμβουλος του Καραμανλή ''χτυπάει'' το ΠΑΣΟΚ ν΄ακούει το Σαμάρι. Και λέει τα αυτονόητα. Που όμως δεν λένε οι σύντροφοι και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ και του ΚΚΕ και- κυρίως- η επίσημη Ν.Δ. Η οποία, αφού ξεκίνησε καλά με την προσπάθεια να ανακτήσει την ιδεολογική κυριαρχία της συντηρητικής παράταξης, τα μπέρδεψε στο ζήτημα του Μνημονίου. Που όχι μόνο το καταψήφισε -προκαλώντας την μήνιν  του  Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη στάση του να καταψηφίσει τη συμφωνία της διάσωσης της Ελλάδας ,που κάποιοι είδαν κι έπαθαν να περάσουν στην Βουλή τους- συνεχίζει και με ένα παιδαριώδες σχέδιο απαλλαγής μας από το Δ.Ν.Τ. Λες και χρειαζόταν όλη η  ανάλυση του Χρύσανθου για να καταλάβουμε, ότι το παλαιό καθεστώς της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, αλλά και τα λαϊκά στρώματα  μιας πτωχευμένης χώρας, θα περάσουν δύσκολα χρόνια. Οι νέοι σύμβουλοι του κ.Σαμαρά θα πρέπει να βράζουν από εθνοπατριωτική μήνιν! Και ο ίδιος θα πρέπει να κάνει την τούμπα τάχιστα, πριν απαξιωθεί πολιτικά, εκτός και αν ονειρεύεται την ''Ουγγρική τργωδία'' που εξελίσσεται στην άτυχη χώρα αυτές τις ημέρες. Νεοδημοκράτες εγέρθητι...! Α.Τ.
''Τον Iούλιο δημοσιεύθηκε στον διεθνή Tύπο μια μελέτη της ολλανδικής τράπεζας ING. H μελέτη αυτή διερεύνησε, ως σενάριο, τις επιπτώσεις της κατάρρευσης του ευρώ για όλη την Eυρωζώνη. Πρόκειται για το πρώτο οικονομικό μοντέλο που ποσοτικοποίησε τις επιπτώσεις αυτές. Tα συμπεράσματα της μελέτης δεν είναι απλώς ανησυχητικά, αλλά κυριολεκτικά τρομακτικά. Σύμφωνα με τη μελέτη, μόνο τον πρώτο χρόνο ενός τέτοιου σεναρίου, η παραγωγή στις χώρες της Eυρωζώνης θα κάμπτονταν μεταξύ 5% έως 9%, ενώ τα νομίσματά τους θα υποτιμάτο, σε μέσο όρο, κατά 50%. H κρίση στις οικονομίες των χωρών του ευρώ θα ήταν πολλαπλάσια, εκείνης που κλυδώνισε την Aμερική μετά την κατάρρευση της Lehman το 2008, ξεκινώντας ένα ντόμινο δραματικών αναταράξεων. Kάποιες ευρωπαϊκές χώρες θα κατέληγαν σε διψήφιο πληθωρισμό (Eλλάδα, Πορτογαλία, Iσπανία), ενώ άλλες θα έμπαιναν σε βαθύτατη ύφεση (Γερμανία)..'' 
''..Το πιο ανησυχητικό είναι ότι μπροστά στο κόστος αυτό κάποιοι εξ αριστερών και εξ δεξιών λαϊκίζουν ασύστολα με ψευτο- πατριωτισμούς που θα μας οδηγούσαν στον γκρεμό, αν γινόντουσαν πράξη - και ότι στον λαϊκισμό αυτό προσχωρεί το ηγετικό τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ίσως βεβαίως η μόνη ανακούφιση είναι πως οι λαϊκιστές - πατριώτες δύσκολα θα κληθούν να διαχειρισθούν την κρίση, αρκούμενοι, μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, στους ψευτοπαλικαρισμούς τους..''  ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ''
Γιάννης Λούλης
Διαβάστε περισσότερα..
Kaι η μελέτη της ING..

Συμπέρασμα. Ότι και να λέει ο Χρύσανθος και ο Rubini, δεν θα μας επιτρέψουν, ούτε να πτωχεύσουμε, ούτε να αναδιαρθρώσουμε το χρέος, ούτε να βγούμε από την Ευρωζώνη. Ακόμη κι αν μας συνέφερε-που δεν προκύπτει από πουθενά. Άρα οι κύριοι της Κυβέρνησης πρέπει να πιούν το πικρό ποτήρι που μας ποτίζει η τρόικα και να αποκτήσουμε ισοσκελισμένους προυπολογισμούς και να ανακτήσουμε μέρος της ανταγωνιστικότητάς μας που έχουμε θυσιάσει στον βωμό του λαικισμού, της διαφθοράς και της διάλυσης του Κράτους που βολεύει τους φοροφυγάδες. Και ας προσπαθήσουν να μην χτυπάνε άδικα τους αδυνάμους , όταν δεν θέλουν να χτυπήσουν τους απατεώνες ή τους συντεχνιακούς παραδείσους. Όλε. Καλό καλοκαίρι! 

2 comments:

  1. Πάντα σωστός, πάντα επίκαιρος....Γειά σου Αντώνη, καλό καλοκαίρι και σε εσένα!!!

    ReplyDelete
  2. Μα να σου πω, εδώ έχουν βάλει μπροστά τις φτωχές γρηούλες για να σώσουν τους αφορολόγητους παραδείσους των γερμανικών τζιο και των κότερων και έχουμε το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου να δακρύζει. Οι κροκόδειλοι..

    ReplyDelete