Sunday, July 25, 2010

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΠΙΤΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Ο εικονιζόμενος Νικόλας, είναι από τους παλαιότερους χρήστες αυτής της μεθόδου αμοιβαίας φιλοξενίας μέσω διαδικτύου. Με την οικογένειά του και την μητέρα του και συνεργάτη του μπλογκ μας Λώρα, εφαρμόζουν την μέθοδο εδώ και δέκα χρόνια. Κάθε χρόνια, διαθέτουν το σπίτι τους σε ελληνικό νησί σε αντίστοιχες οικογένειες, και εκείνοι διακόπτουν σε άλλη χώρα κάθε χρονιά. Εφέτος είναι στο Μανχάταν, όπως φαίνεται από την φωτό. Παρά την έκφραση, το διασκεδάζει και δροσίζεται στις καυτές νύχτες της Ν. Υόρκης. Με μέτρο βέβαια λόγω ηλικίας.

''Για πολλούς η ιδέα ότι ένας ξένος θα κοιμηθεί στο κρεβάτι τους, θα ψαχουλέψει τα συρτάρια τους και θα γνωρίσει τους γείτονές τους μοιάζει εφιαλτική. Για κάποιους άλλους όμως αυτή είναι η ιδανική συνταγή, εν μέσω οικονομικής κρίσης, συναρπαστικών διακοπών. Η νέα μόδα ανταλλαγής σπιτιών μεταξύ ξένων από διαφορετικές χώρες κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Στο Διαδίκτυο λειτουργούν πολυάριθμες ιστοσελίδες που βοηθούν όσους επιθυμούν να διαθέσουν για μερικές ημέρες ή και εβδομάδες το σπίτι τους σε κάποιον από το εξωτερικό, ο οποίος με τη σειρά του θα είναι διατεθειμένος να κάνει το ίδιο για αυτούς.

Η μέθοδος είναι απλή. Αρκεί να γίνετε μέλος κάποιας ιστοσελίδας όπως η www. homeline. com, να αναρτήσετε φωτογραφίες του σπιτιού σας,,''
 Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=344555&dt=22/07/2010#ixzz0ucjU97TV

No comments:

Post a Comment