Saturday, March 27, 2010

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΘΑΡΡΟΣ..

Από την κρίσιμη παρέμβασης της ΕΚΤ κια του Τρισέ και ψηφίζουν ξαφνικά στην πλαινή δημοσκόπηση ..''πάει τρελλάθηκες'' , αναρτούμε έναν υπολογισμό του φίλου μας από τα ξένα για τα τοκοχρεολύσια και τους τόκους της επόμενης τετραετίας. Προσθέστε και τις ανάγκες για την κάλυψη των ελλειμάτων και ξανασκεφτείτε το. Καλό Πάσχα, γιατί εγώ την κάνω από Δευτέρα..

http://www.zoomnews.gr/?p=18181

3 comments:

  1. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός όμως θριαμβολογεί για τον Δελφικό χρησμό που έλαβε στις Βρυξέλλες στον οποίο τα μόνα σαφή στοιχεία είναι: α. Η καταδίκη της Χώρας μας ανεύθυνης. β. Η απουσία οιασήποτε μνείας για επιδότηση στα επιτόκια και γ. Η ανάγκη ομοφωνίας όλων για την χορήγηση δανείων.
    Και περιμένει από αυτόν τον χρησμό να πέσουν τα ασφάλιστρα κινδύνου..
    Το πιστόλι στο τραπέζι που ζητούσε (για να απειλήσει ο οφειλέτης τους πιστωτές του!!) είναι νεροπίστολο, ενδεχομένως απο εκείνα που βγάζουν σαπουνόφουσκες..

    ReplyDelete
  2. Όπως όλοι πλέον καταλάβαμε το πρόβλημα δεν ήταν τα σφάλιστρα, αλλά η πιθανότης να μην υπάρξουν τα 140 δισ+τα ελλείμματα που πρέπει να δανειστούμε την πενταετία που έρχεται. Αυτό καλώς δεν το έλεγε. Η λύση που δόθηκε καλή ή κακή δεν πρέπει να μας αποσπά από το πρόβλημα. Που είναι η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών της χώρας εδώ και δεκαετίες, με εκθετική εξέλιξη την διατίς 2008-2009, όπως υπολόγισε ό Στέφανος Μάνος προχτ'ες. ΤΟ πρόβλημα λοιπόν είναι τα μέτρα που θα πάρουμε και πήραμε κυρίως όμως να τα παίρνουμε επειδή πρέπει να σταματήσει ο κετήφορος που οδηγεί στην πτώχευση. Το τι λένε από κει και [ερα οι πολιτικοί ΡΧΗΓΟΊ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΎΣΙΑ ΚΑΙ αρνητικά στην λύση. ΑΠό εκεί και πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν έχω πολλές ελπίδες. Αν πάλι λες για επιδότηση επιτοκίων-από ποιο΄ν-τότε μιλάς για άλλο καθεστώς που δεν υπάρχει ούτε στην Κίνα. Εμεις και η Κούβα είμαστε οιτελευταίοι

    ReplyDelete
  3. Υ.Γ.
    Και βεβαίως αν μπορέσουμε να δανειστούμε τα τοκοχρεωλύσια αυτά δεν πρόκειται νε έχει μειωθεί το δημόσιο χρέος της Χώρας.
    Στην καλλίτερη περίπτωση, εάν δεν δημιουργηθούν και νέα ελείμματα, θα μείνει το ίδιο..

    ReplyDelete