Monday, November 23, 2009

ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάντα το υποπτευόμουν.
Ότι η πίστη μας στην Δημοκρατία είναι προσχηματική. Ακόμη και οι εξεγέρσεις εναντίον αντιδημοκρατικών συμπεριφορών, υποκρύπτει την επιθυμία να επιβληθούν οι δικές μας απόψεις χωρίς συμβιβασμούς.
Ότι η άρνηση να συνεργασθούν οι πολιτικές δυνάμεις, μετά βίας σκιάζει την αυτιστική περηφάνια μας και την αδυναμία διαλόγου.
Ότι οι ακατανόητοι μονόλογοι των πολιτικών στον δήθεν διάλογο στις τηλεοράσεις στην πραγματικότητα φωτίζει τον ναρκισσισμό μας.
Ότι οι ιδιοκτήτες των μπαρ, των μοτοποδηλάτων με κομμένες εξατμίσεις, και όσων διαλαλού ν την πραμάτεια τους με ηλεκτρονικές ντουντούκες- εκκλησίες, πωλητές φυτών και πατάτας κλπ-, αδιαφορούν πλήρως για την δημοκρατική κατακτήση του σεβασμού των ωρών κοινής ησυχίας ...
Ότι η κατάντια των Πανεπιστημίων με την απαγόρευση της μάθησης ενονόματι της προοδευτικότητας που μας δέρνει, και οι εντοιχισμοί πρυτάνεων από δυναμικές ομάδες μειοψηφίας. Η βία στα γήπεδα, η μοχθηρία για όσους λίγο ξεπροβάλουν, η στάση της εκκλησίας, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού σε περιόδους διαφωνίας με την Κυβέρνηση κλπ, η στάση των Κυβερνήσεων απέναντι στους πολίτες της για την υποχρώσή της για χρηστή διαχείριση, όλα αυτά δεν είναι παρά η έκφραση μια καθυστερημένης κοινωνίας.

Με την επερχόμενη πρώτη σοβαρή οικονομική κρίση, αυτά τα χαριτωμένα χαρακτηριστικά θα ανθίσουν όμορφα. Και θα μας βουλιάξουν βαθύτερα.
Εξ άλλου είμαστε ο μόνος λαός της Ευρώπης που μετά την κατοχή πέσαμε ο ένας πάνω στον άλλο, επειδή δεν έγινε -για κάθε παράταξη-το ''δικό μας''.
Τώρα,ο Πάσχος Μανδραβέλης μας ενημερώνει για νεότερα φρούτα..
Νεότερα? Μα τι λέτε κύριε..
Διαβάστε περισσότερα..

Τελικά θα θυμηθώ την παράφραση του Δημοσθένη στον Μαρξ.''Στην Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά η ενόχληση ανθρώπου από άνθρωπο.'' Μόλις είχε γυρίσει στην χώρα μετά από μακρόχρονη απαγόρευση εισόδου από την χούντα, κι αυτή στο πλαίσιο του δήθεν δημοκρατικού μας φρονήματος. Και του έπεσε ο ουρανός στην κεφαλή.

No comments:

Post a Comment