Saturday, September 26, 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ(DE)-(ΕΛ)

''..Nach der neuen Forsa-Umfrage verliert die Union im Schlussspurt zwei Punkte und kommt auf 33 Prozent. Die FDP legte erneut einen Punkt auf 14 Prozent zu. Die SPD verliert im Vergleich zum Wochenanfang einen Punkt und liegt bei 25 Prozent. Die Grünen ßen einen Punkt auf 10 Prozent ein. Hingegen legt die Linkspartei um zwei Punkte auf 12 Prozent zu. 26 Prozent der Wähler seien noch unentschlossen, für wen sie am Wahltag stimmen sollten, teilte RTL mit..''
Der Spiegel..
Η τελευταία αξιόπιστη δημοσκόπηση παραμονή των εκλογών στην Γερμανία, η συνεχής διολίσθηση του κόμματος της κ.Μέρκελ και η ταυτόχρονη αύξηση της αριστερά του κ. Λαφοντέν-Γκύζι, δίνουν στους δύο πιθανούς κυβερνητικούς σχηματισμούς ισοπαλία. 47-47%.
Αν βγει αληθινή η πρόβλεψη, η μόνη δυνατή συμμαχία, είναι αυτή των δυο μεγάλων κομμάτων. CDU κaι SPD. Μια συμμαχία που λειτούργησε άψογα τα τέσσερα χρόνια εκ των οποίων τα δυο εν μέσω κρίσης. Και παρά την μουρμούρα των κομματικών και των δυο. Εκεί δεν τολμάει κανείς να μιλήσει για νέες εκλογές, αν δεν υπάρξει συμφωνία. Οφείλει να υπάρξει και οι κομματικοί να πάνε να κουρεύουνται. Εδώ, ο θλιβερός αυτισμός μικρών και μεγάλων κομμάτων μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει. Ποιός είσαι κ.Τσίπρα και κ. Παπαρήγα που θέλετε να συνεργάζεστε μόνο με τον εαυτό σας, επειδή οι όποιοι άλλοι έχουν διαφορές? Ποιός είσαι κ. Παπανδρέου και κ. Καραμανλή που τσακώνεστε με βαρείς χαρακτηρισμούς, ώστε να αποκλείεται οποιαδήποτε συνεργασία, με στόχο την άσκηση της εξουσίας ανεξέλεγκτα από τους κομματικούς στρατούς? Κρίμα. Καιρός να το κατανοήσουμε Είμαστε καθυστερημένοι Ως χώρα και ως πολιτικά υποκείμενα. Ακόμη και τώρα που ψιθυρίζονται ή λέγονται διάφορα για την κατάσταση της Οικονομίας...Τέλος πάντων. Εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα να το παίζουν παντογνώστες και μεσσιανικοί.

No comments:

Post a Comment