Friday, September 25, 2009

ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΙΝΑΚΑΣ

Με ενημέρωσαν, ότι στα Κύθηρα βρέθηκε πίνακας αγνώστου συγγραφέα. Μάλλον Μαγκρίτ μου είπε ένας φίλος ψαράς. Τον πήρα και τον έχω σπίτι.Ξέρετε αν τον ψάχνει κανένας?
Αναζητείται ο ιδιοκτήτης του περίεργου πίνακα. Ο ευρών αμοιφθήσετε, με μία παλαμίδα που μόλις ψάρεψα στη συρτή. 'Ασε που έβρεξε πρωί πρωί.
Αναζητούμε και πειραματιζόμαστε με νέους τρόπους παρουσίασης των ειδήσεων στην ηλεκτρονική δημοσιογραφία, λόγω της κρίσης στα έντυπα ΜΜΕ. Πώς σας φαίνεται η ιδέα που μου κατέβηκε? Γίνεται πιο διαδραστική η παρουσίαση του θέματος, και αποκτά και μια πινελιά fiction η οποία πουλάει. Άσε που μπορεί να βρεθεί και ο κλαπείς πίνακας...

5 comments:

  1. Την παλαμίδα την ψαρέψατε ή πρόκειται περί μελλοντικού κειμένου παλαμίδας, αλλέως σεντονιού με το οποίο μας απειλείτε;

    ReplyDelete
  2. Δεν γνώριζα ότι κι εσείς της Νομικής τις λέγατε παλαμίδες. Νόμιζα ότι οι ΕΜΠιτες τα λέγαμε έτσι. Η εν προκειμένω παλαμίς είναι ιχθυοπρεπής και νόστιμη. Θα συνοδευτεί από ραδικάκια και κολοκυθάκια λουκούια, μια και κάνω δίαιτα. Μετά, μπακλαβά βεβαίως. Όσο για τον πίνακα, ουδείς τον εζήτησε μέχρι τώρα.

    ReplyDelete
  3. Παλαμίδα είναι η κυρία.

    ReplyDelete
  4. Τι του λες τώρα..Έχεις δει πολλές κυρίες-παλαμίδες να στέκονται έτσι μέσα σε πίνακες ακίνητες κι αμίλητες τόσες δεκαετίες? Και μάλιστε στις βρυξέλλες?

    ReplyDelete
  5. Ναι, σωστά, οι Βρυξέλλες δεν ευνοούν τις αυθεντικές παλαμίδες πλήν των κατεψυγμένων.
    Ομως:
    Για την γλωσσική ακρίβεια:
    Σκονάκι είναι (ήταν) το μίνι σημειωματάκι με απειροελάχιστα γραμματάκια που ξεδιπλώνεται στις εξετάσεις, από το μανίκι ή αλλού.
    Παλαμίδα είναι (ήταν) το σκονάκι σε μέγεθος ολόκληρης σελίδας που ανοίγεται πλάϊ ή κάτω από την κόλα του γραπτού.
    Παλαμίδα είναι και είδος ιχθύος, βεβαίως βεβαίως.
    Παλαμίδα είναι και λέξη που λέγεται αποκομμένη από το περιεχόμενο της προκειμένου να εκφράσει κάτι το μπατάλικο (δεν θα το εξηγήσω αυτό).
    Μεταφορικώς, και σε επίπεδο αισθητικής, αντάξια παλαμίδας μπορεί να θεωρηθεί η όχι και πολύ ωραία κυρία του όχι και πολύ ωραίου πίνακα της ανάρτησης.

    ReplyDelete