Thursday, July 23, 2009

''ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΠΝΟΣ'', του ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Όσες φορές η συναισθηματική παράταξη ξέχασε τα λόγια του Ελευθερίου Βενιζέλου, ''Στην εξωτερική πολιτική δεν θέλω να χρησιμοποιείτε την λέξη δίκαια. Μόνο τα συμφέροντα καταλαβαίνουν..''. ..
Όσες φορές προσπάθησε να αναθεωρήσει τις κεντρικές πολιτικές της ''δημοκρατικής παράταξης'' και εδώ και στην Κύπρο (Ίσως γι΄αυτό και ο Πρωθυπουργός ''μελετούσε'' Ανδρέα Παπανδρέου. Ούτε αυτός κατάλαβε τίποτε, ούτε ο συχωρεμένος Τάσσος Παπαδόπουλος). ..
Όσες φορές προσπάθησε να λύσει προβλήματα εξωτερικής πολιτικής με πολιτικές κουμπαριάς, ξεροτήγανων και προσωπικής φιλίας, ή με εθνικιστικά ή βασιλικά πραξικοπήματα..
Αλλά τι να λέμε τώρα.΄.. Ούτε τώρα έχει καταλάβει τι έπραξε με την στάση ''ύπνου'' στο θέμα του ''Ανάν'', γλυκιάς χαλάρωσης, στο ζήτημα του Ελσίνκι και τόσα άλλα.
Μήπως θα ήταν καλύτερα να ασχολούνται μόνο με τα οικονομικά που τα πήγαν μια χαρά?
''«Η Πράσινη Γραμμή στη Λευκωσία χωρίζει την Αγκυρα από τις Βρυξέλλες» είπε ο κ. Κώστας Σημίτης στις 28 Νοεμβρίου 2002, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ στο Καβούρι. Με τη φράση αυτή συνόψισε την πρώτη μετά την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου εθνική στρατηγική υπεροχής έναντι της Τουρκίας, τη στρατηγική του Ελσίνκι, η οποία επρόκειτο να διασφαλίσει την ένταξη της Κύπρου στην Ενωση και εν συνεχεία να οδηγήσει στην επίλυση του Κυπριακού και στην οριοθέτηση, μέσω Χάγης, της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου. Κυπριακό και Αιγαίο συγκροτούσαν το κρισιμότερο διακύβευμα των εκλογών του 2004, σαφείς σχετικές αναφορές υπήρχαν στις προεκλογικές ομιλίες των κκ. Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, αλλά ο λαός επέλεξε να ανταλλάξει την εθνική στρατηγική με τον εθνικό ύπνο''
Παύλος Παπαδόπουλος, ''ΤΟ ΒΗΜΑ''
Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment