Tuesday, May 26, 2009

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009. ΗΜΕΡΑ 6η. Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΕΝΘΕΙ

Ένας γνήσιος αγωνιστής για την ενοποίηση της Ευρώπης και για το Περιβάλλον έφυγε. Τα 12 χρόνια στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο ανέδειξαν έναν ΄Έλληνα σύγχρονο, Ευρωπαίο με στρατηγικό νου και φίλο. Θα τον θυμόμαστε όσο υπάρχουμε. Η συνέντευξη τύπου των επικεφαλής των ψηφοδελτίων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ε.Κοινοβουλίου στην Αθήνα, σφραγίστηκε από την αναχώρηση του Μιχάλη, ποιός ξέρει για πού.
Κατά τα άλλα, η Μαριέττα, ο Γιώργος, η Τζαβέλα, ο Χουντής και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ ήσαν άψογοι. Άραγε το επίπεδο των παρεμβάσεων οφείλεται στην ατμόσφαιρα που έφτιαξαν ο Δ/ντης Γ. Κασσιμάτης και ο εκπρόσωπος Τύπου Λ.Αντωνακόπουλος ? Γιατί στις ελληνικές τηλεοράσεις χάνουν? ΄Ισως γιατί αγωνίζονται για την συσπείρωση των οπαδών που διαρρέουν προς την παραλία και τους οικολόγους πράσινους. Ίσως γιατί δεν μιλάνε για Ευρώπη. Καλή ομάδα πάει στις Βρυξέλλες. Μακάρι να τους είχαμε και εδώ.
Η ''Δράση'' και οι ''Οικολόγοι'' δεν είχαν προσκληθεί.
Γι αυτό δημοσιεύουμε το δελτίο Τύπου των Οι.Π.
Ακούστε αποσπάσμασματα από τη συνέντευξη Τύπου. Τους δυο της αριστεράς δεν τους πρόλαβα γιατί χάζευα.
Ύστερα από αυτήν την ευρωπαική στιγμή στο μέσο μιάς άθλιας ελληνικής πραγματικότητας έτσι όπως εκφράζεται από τις τηλεοράσεις και την αυξανόμενη επιθετικότητα, πήγα σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο κια πήρα φαγάκι για το σπίτι. Και θυμήθηκα τα εστιατόρια στο Watzenau..
Λίγο μετά η ατμόσφαιρα χάλασε. Φτάνοντας στα Εξάρχεια, ένα παιδί είχε εκτελεστεί. Και τότε θυμήθηκα τα λόγια του τότε Υπουγού Δημόσιας Τάξης. ''Τα Εξάρχεια είναι Γκέτο''. Λοιπόν, να τα αποτελέσματα της πολιτικής ανοησίας.

No comments:

Post a Comment