Saturday, March 28, 2009

Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα.
Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.

Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, καλούνται οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα - την Ώρα της Γης. Στόχος είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουν πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
ΦΡΑΓ.ΚΟΣ
Και η Ακρόπολη

5 comments:

  1. 1. Τι θα γίνει με την ευστάθεια του συστήματος εαν όλοι στις 20.30 μηδενίσουμε (ή σχεδόν) την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και όλοι μαζύ αρχίσουμε την κατανάλωση (για να βγάλουμε και τα σπασμένα) στις 21.31; Δεν θα ήθελα στις 21.31 σήμερα να είμαι σε ανελκυστήρα!!
    2. Η ΔΕΗ από 20.30-21.30 τι θα κάνει το ρεύμα που θα παράγει από τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς;

    ReplyDelete
  2. H γνώση στατιστικής είναι προνόμιο του ''απορών και εξιστάμενος''. Θα έπρεπε να μας απαντήσει. Εγώ στις 9 θα είμαι σε δημόσιο θέαμα. Τι θα κάνουν άραγε οι οικολόγοι οργανωτές του?

    ReplyDelete
  3. Ο απορών και εξιστάμενοςθα κηρυχθεί σε αφάνεια.

    ReplyDelete
  4. Πού υπάρχει το πρόβλημα; Τα φώτα είπαμε να σβήσουν, όχι τα ασανσέρ κ τα ψυγεία! Και πόσοι δήλωσαν συμμετοχή; Κάτι δεκάδες χιλιάδες ιδιώτες κ εκατοντάδες δήμοι - από τα εκατομμύρια καταναλωτές.
    Μην ανησυχείς ΧΒ δεν επρόκειτο ποτέ να είναι τόσο μεγάλο το ζήτημα.. (μιλάω επι του προβληματισμού σου, όχι επι της πραγματικότητας η οποία εγένετο και παρήλθε κ δεν μείναμε στα ασανσέρ..)

    ReplyDelete
  5. Πράγματι η συμμετοχή πρέπει να υπήρξε κατά το μάλλον ή ήττον αμελητέα αφού δεν εδημιούργησε προβλήματα ευσταθείας του δικτύου αν η ώρα και η ημέρα απέκλειαν τα βιομηχανικά φορτία..

    ReplyDelete