Tuesday, February 24, 2009

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ

Σας στέλνουμε κείμενο διαμαρτυρίας σχετικά με την έξαρση βίας και τρομοκρατίας των τελευταίων ημερών. Το κείμενο υπογράφεται κυρίως από συγγραφείς, αλλά και από κινηματογραφιστές, πανεπιστημιακούς, εκδότες, δημοσιογράφους. Παρακαλούμε για τη δημοσιοποίησή του.
Roxanimaria
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

9 comments:

  1. Επί τέλους μια ανοιχτή καταδίκη της βίας από διανοουμένους. Ας σταματήσει η αιδήμων σιωπή πανεπιστημιακών,καλλιτεχνών,δημιουργών,κλπ απέναντι σε πράξεις που προσβάλουν τον πολιτισμό. Η ηθική καταδίκη της βίας είναι το καλύτερο όπλο για να γλυτώσουν ανθρώπινες ζωής, ακόμη και των δυστυχισμένων αυτών δραστών.

    ReplyDelete
  2. Εγώ απορώ και εξίσταμαι:
    Γιατί δεν έχει εμφανιστεί ακόμα σε τέτοια κείμενα η μαγική λέξη (ταμπού;;) που άριστα χαρακτηρίζει τα καταγγελόμενα: Φασισμός.

    ReplyDelete
  3. Λιγο λιγοι δεν ειναι οι 59?

    ReplyDelete
  4. Παιχνίδι μου φαίνεται όλη η "διαμαρτυρία" ιδίως από εκείνο το "για τις πρόσφατες απόπειρες να φιμωθεί η αντίθετη άποψη". "Πρόσφατα" το κατάλαβαν να συμβαίνει αυτό οι υπογράφοντες; Καλά ξυπνητούρια!
    Από τότε που η "Δημοκρατία" ανήκει στους μισούς Έλληνες, στην Ελλάδα έχουμε τον φασισμό (όπως λέει ο Antonix) των εκάστοτε μισών Ελλήνων!
    Τώρα βέβαια αυτοί που κάνουν όσα έκαναν τους 59 να αντιδράσουν είναι πολύ λιγότεροι από τους μισούς, αλλά ας όψονται οι "μισοί" που σε κάποια στιγμή τους υποστήριξαν χωρίς να καταλάβουν το φίδι που είχαν στον κόρφο τους!

    ReplyDelete
  5. Δηλαδή από την τουρκοκρατία και μετά. Μας αρέσει να διχογνωμούμε. Δεν βλεπεις τώρα που ο Πρωθυπουργούλης μας κι ο Αβραμόπουλος θέλουν συναίνεση, τι τους σούρνουν οι άλλοι.Άσε που κάποτε κάποιοι λέγανε ότι 17 Νοέμβρη είναι το ΠΑΣΟΚ. Μάλλον ο Χρυσοχοίδης θα είναι, γιατί ο Πυλύδωρας κι ο Μαρκογιαννάκης αφού ξηλώσαν τους πασοκους απο αστυνομία και πυροσβεστική αφήσαν απ΄έξω τον κύριο υπέυθυνο κατά Γιακουμάτο.Αυτό που φταίει λοιπόν και παραπαίουν οι κυβερνήσεις είναι ότι δεν εφαρμόζουν την αρχή των δικών μας παιδιών και στη Βουλή.Αρα η δουλειά μένει μισή. Φίλε μου τόσα ξέρουν τόσα λένα κι ακόμη λιγότερα κάνουν΄

    ReplyDelete
  6. Αγαπητέ Αντώνιε πάλι πέφτεις στο ίδιο λάθος!
    Γιατί κάποτε ας αρχίσουμε να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη στη χώρα τούτη!
    Γιατί άν το πάμε "μια σου και μιά μου", σαν καλή ώρα αυτά για τη συναίνεση, και, όπως λές, κρατάμε λογαριασμούς από την Τουρκοκρατία και εντεύθεν δε θα πάμε πουθενά... Όχι βέβαια ότι είμαστε κάπου τώρα...
    Δεν μίλησα για τους μεν ή τους δε. Είναι όμως τουλάχιστο φαρισαϊκό να λεν οι "59" ότι ΠΡΟΣΦΑΤΑ μόνο έγινε απόπειρα να φιμωθεί η αντίθετη άποψη!
    Δεν μίλησα ούτε για το ποιός ονομαστικά φταίει και γιατί, ούτε για τον κ. Γιακουμάτο ή τον κ. Χρυσοχοΐδη... Ούτως ή άλλως είναι μάλλον μικροί για να έχουν κάνει αυτοί το θανάσιμο σφάλμα!
    Δεν κατάλαβα από που βγήκε στην κουβέντα η πολιτική των "δικών μας παιδιών" και τι σχέση έχει με το γελοίο "πρόσφατα" της ανακοίνωσης!

    ReplyDelete
  7. Συμφωνώ. Προτείνω λοιπόν να γράψεις ένα κείμενο λιτό, να το βάλουμε για υπογραφή στο μπλογκ κι ας μην είμαστε επώνυμοι και διανοούμενοι, κάποιοι από εμάς βέβαια.
    Η σχέση με τα δικά μας παιδιά βγαίνει από την φαυλοκρατική άποψη ότι μόνο οι δικοί μας είναι καλοί που κυριαρχεί από την τουρκοκρατία και μετά. Δελληγιάννης, Τρικούπης, Βενιζέλος, Κωνσταντίνος , Μεταξάς, Ζαχαριάδης, Καραμανλής, Παπανδρέου κλπ αυτό το δόγμα πίστεψαν . Από κοντα θα σου πω τι μου είπε ο αείμνηστος Ζολώτας γι αυτήν την πληγή..

    ReplyDelete