Monday, May 14, 2012

ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Εάν τυχόν πάτε στην Ιταλία προς την πλευρά της Τζένοβα και μάλιστα 100 χλμ ακόμα πιο δυτικά στην μικρή παραλιακή πόλη Imperia, είναι σίγουρο ότι θα δοκιμάσετε αυτά τα πολύ απλά και νόστιμα μπισκότα πασπαλισμένα με ζάχαρη. Η Imperia θεωρείται η έδρα του Ιταλικού ελαιολάδου επειδή εκεί πάνε τα πλοία από άλλες μεσογειακές χώρες όπως η  Ελλάδα, το Μαρόκο η η Τυνησία να ξεφορτώσουν χύμα το υγρό κιτρινοπράσινο χρυσάφι τους, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια οι Ιταλοί προσθέτοντας και Ισπανικό ελαιόλαδο το προωθούν όμορφα συσκευασμένο σε φιάλες στις αγορές που έχουν δημιουργήσει εδώ και 100 χρόνια στις 5 ηπείρους. Ετσι, πολλά φαγητά  εδώ στην Imperia έχουν σαν βάση το ελαιόλαδο σε συνδυασμό με τα εξαίρετα θαλασσινά τους, τις γαρίδες η τα καλαμάρια σε ριζότα, σούπες, al pesto, κλπ...  Τα μπισκότα αυτά είναι πολύ πολύ απλά, δεν θέλουν σχήματα και φασαρίες, κομμάτια πλακέ που κόβονται στο χέρι... δηλαδή, απλά και νόστιμα πράγματα ! Μπορείτε αν θέλετε, να προσθέσετε μέσα στο μείγμα και σκόνη αμυγδαλόψιχας οπότε τα τραγανά μπισκότα σας γίνονται ακόμα πιό νόστιμα !

No comments:

Post a Comment