ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ : Α.ΓΚΟΛΤΣΟΣ,Α. ΚΡΗΤΙΚΟΣ, Γ.ΚΟΚΚΑΛΑΣ Ζ.ΛΑΛΛΗ , ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ, ΛΩΡΑ, Γ. ΜΕΙΜΑΡΟΓΛΟΥ, Ε. ΣΤΙΚΑ, OTINANISM, , ΦΡΑΓ.ΚΟΣ,Π. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ, Α. ΔΡΥΜΙΩΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Β.ΒΑΡΣΟΣ, Μ.ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ROSANIMARIA, Μ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ,I.ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ Β. ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΣ FREE LANCE:Ε.ΒΑΡΔΑΚΑΣ... ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΛΥΝΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ 29/5/2013, Ο ΑΝΤΟΝΙΧ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗΣ-ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ 18/4/2015 και ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2021
Thursday, July 1, 2010
ΚΕΡΑΥΝΟΙ
Πάνω στο κεφάλι μας πέφτουν..
Κεραυνοί..δείτε τους
''A huge electrical charge builds up as the cloud particles become electrified and the charged particles separate. The positive charge fixes near the top of the cloud and the negative charge at the base. A positive shadow charge builds up on the ground beneath. An electric current is then discharged in a blinding flash as lightning zig zags between ground and cloud..''
read more..
Δείτε σε Fullscreen..
value="high">
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
για πητε μου εσεις που ξερετε
ReplyDeleteγιατι οι κεραυνοι δεν σχηματιζουν μεγαλες ευθειες αλλα μικροευθειες τεθλασμενες ας πουμε.
Τοση ενεργεια δεν μπορει να φτιαξει μια ωραια και στρουμπουλή ευθεια?
Πολύ καλή ερώτηση. θα ρωτήσω τον ειδικό-Τσαντίλης- και θα σου πω. Με την ευκαιρία, το ξέρεις ότι οι κεραυνοί πέφτουν από κάτω προς τα πάνω, και όπως νομίζουμς από τα σύννεφα προς τη γη?
ReplyDeleteΕίναι ένα πολύπλοκο φαινόμενου χαωτικού χαρακτήρα που έχει να κάνει με τους τοπικούς ιονισμού της ατμόφαιρας. Όπως όλα τα φαινόμενο ο κεραυνός, δηλαδή η κίνηση θετικώς φορτίων, ψάχνει τον ευκολότερο τρόπο να ανέβει, από τη γη πρός το σύννεφο, να βρει το ταίρι του, δηλαδή τα αντιθέτου φορτίου ιόντα. Για να καταλάβεις για να μην κάνουμε φροντιστήριο φυσικής, είναι σαν να ψάχνεις για άντρα στα Χανιά , και τον βρίσκεις στον Πλατανιά Τι θα κάνεις? έ¨?
ReplyDeleteΓια περισσότερα
ReplyDeletehttp://www.ofse.gr/fulmini.htm
και http://en.wikipedia.org/wiki/Lightning
χεχε
ReplyDeleteκαι γω που να ειμαι;(φυσικη παρουσια εννοοω)
πχ
αν ειμαι Χανια- ψαχνω στα Χανια-δεν βρισκω
ειμαι πλατανια-ψαχνω στον Πλατανια-βρισκω.
Δεν υπαρχει μετακινηση προς το ποθουμενο...
Εκτος αν βρω κανενα μεσω ιντερνετ!!!!!!!
για να επαληθευτει το πειραμα.....
οπως και ναχει απο τον υπαρχοντα δρομο θα παω.
ReplyDeleteΑλλα αν ηταν στο χερι μου θα πηγαινα ντουγρου ευθεια
!
Καλό το παράδειγμα. Είσαι στα Χανιά. Θες να πας στον Πλατανιά να φας στου ''Κερατά'' χανιώτικη τούρτα με το αντικείμενο του πόθου σου. Ξαφνικά, στη διαστάυρωση για Γαλατά, βρίσκεις τον παραλιακό προς Κολυμπάρι-Πλατανια κλειστό. Τι κάνεις?
ReplyDeleteΤώρα θα καταλάβεις τι κάνουν τα ''ετερώνυμα που έλκονται''.Ιόντα εννοώ. Αν δεν καταλάβεις κι αυτό, τότε είσαι Σηθκιανή!
ή στακοπίλαφο, ακόμη καλύτερα
ReplyDeleteΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!
ReplyDeleteστην πορεια θα βγει ο αντρας μου και δεν θα με αφησει να παω ουτε στο στακοπιλαφο ουτε στο αντικειμενο του ποθου μου!!!!!!!!!
τι σου ειναι αυτη η φυση!!!!!!!
ολο ανατροπες!!!!!!!!!!!!
(και συ να σταματησεις να σεφτεσαι στακοπιλαφα και τουρτες -χοληστερινες- σου τοχω ξαναπει)
Μπράβο. Ο άντρας σου παίζει τον ρόλο του αναχαιτιστή του κεραυνού(εσένα) που σταματάει το δρόμο προς το στακοπίλαφο, άντε προς τα διαιτιτικά καλιτσούνια, και ψάχνει άλλη πορεία πιο εύκολη για να φτάσει εκεί που θέλει. Γι αυτό οι κεραυνοί δεν πέφτουν ευθεία. Μάθημα πρώτο, χάρη στην μέθοδο ''Μαθήματα εκμάθυνσης φυσικής προς φιλομαθείς χανιώτισες''. Είναι μια εργασία που είχαμε εκοπνήσει με τον Τσαντίλη την εποχή της δόξας μαςμε μερική επιτυχία. Γιατί πέτυχε μεν, αλλά με ιρλανδές και εγγλέζες πορτοκαλοαζώχτρες στο κόκκινο μετόχι στις Μουρνιές, και όχι με χανιωτισες και άλλα παραδείσια πουλιά. Σαν το πουλάκι μου στην εισαγωγή της αποθνήσκουας ημέρας ανάρτησης.Αχ.
ReplyDeleteχεχε κατι θυμηθικα αλλα τι να σου λεω που δεν θυμασαι τιποτα........
ReplyDeleteας ειναι....
πα να κανω κανα καλτσουνι....
δραση μικροευθεια....
ευχαριστω για το μαθημα γεννεσης και κατασκευης ευθειων
Εδώ πέφτουν κεραυνοί κι εσύ σκέφτεσαι καλιτσουνάκια? Πού τα βρήκες, μιαμμμ
ReplyDeleteνα φτιαξω ειπα
ReplyDeleteοχι βρηκα
ειμαι κατασκευαστρια και καταναλωτρια
(βαρυεμαι τωρα δεν παω...εχω προθεση ομως...συντομα...)
Τελικά τί έγινε με τα καλτσούνια; Πέρασαν έξι μήνες και δεν τα είδαμε.
ReplyDeleteΈλλειπες στη Βραζιλία όταν φάγαμε στο μπλογκ ψηφιακά χανιώτικα καλιτσούνια.
ReplyDelete