Saturday, July 4, 2020

ΠΑΤΡΑ: Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε Μαργαρίτης Σχοινάς στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο – Ιστορική πρωτοβουλία η δημιουργία του ταμείου ανάκαμψης

Ιστορική πρωτοβουλία χαρακτήρισε την δημιουργία του ταμείου ανάκαμψης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας απόψε στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο, που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Όπως είπε κατά την διάρκεια συνεδρίου με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα, Ανάκαμψη: Νέα εργαλεία για την νέα εποχή», η πρόταση που αποφασίσαμε στο Κολλέγιο των Επιτρόπων στις 27 Μαΐου, είναι μια πράξη χωρίς προηγούμενο, η οποία έχει στον πυρήνα της την αλληλεγγύη που είναι έννοια συνυφασμένη με την ίδια την Ευρώπη». Παράλληλα, όπως επεσήμανε, «είναι μια ιστορική στιγμή, για δύο λόγους» και εξήγησε: «Πρώτα για το πρωτοφανές ύψος των πόρων: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ένα νέο προϋπολογισμό – το λεγόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για την περίοδο 2021-27 συνολικού ύψους 1.9 τρισ. ευρώ – σχεδόν διπλάσιο του κανονικού του μεγέθους – που συμπεριλαμβάνει 750 δισ. ευρώ για το εργαλείο ανάκαμψης – το Next Generation EU, δύο τρίτα των οποίων σε επιδοτήσεις, όχι δάνεια.

No comments:

Post a Comment