Monday, July 15, 2019

SPITZENKANDITAT ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ


Η νέα δομή και το μέλλον του Ε.Κ., τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τα αξιώματα της Eνωσης και οι νέες συμμαχίες και οι μεγάλες προκλήσεις της επόμενης πενταετίας είναι τα βασικά θέματα της εκπομπής «EUROPE» .
Μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις πιο σημαντικές θέσεις στην Ε.Ε. η συζήτηση στρέφεται τώρα στις προκλήσεις και τους στόχους για τα επόμενα χρόνια. Η περίοδος 2019 – 2024 είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της Ευρωπαϊκής ένωσης καθώς μια σειρά ζητημάτων απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις προς όφελος των πολιτών. Οικονομική πολιτική και νομισματική ένωση, άσυλο- μετανάστευση, κλιματική αλλαγή, brexit, ψηφιακή πολιτική, τρόπος λήψης αποφάσεων απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις.
Μπορεί η Ε.Ε. να απαντήσει στις προκλήσεις της επόμενης πενταετίας ; Πώς θα λειτουργήσουν οι νέες συμμαχίες που διαμορφώνονται ; Σε ποιο βαθμό υπάρχει ακόμα ο Γαλλογερμανικός άξονας ; Τι σηματοδοτούν οι επιλογές για τα πρόσωπα που καταλαμβάνουν τις θέσεις κλειδιά της ένωσης ; Θα προχωρήσουν και πόσο οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη;
Ακόμα, Ελλάδα και Ε.Ε. Τα νέα δεδομένα μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και την νέα ηγεσία της Eνωσης.
Μιλούν από το Στρασβούργο οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη (ΝΔ), Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) και Νίκος Ανδρουλάκης (ΚΙΝΑΛ)
Καλεσμένοι στο στούντιο ο Γιάννης Σμυρλής Γραμματέας Διεθνών σχέσεων της ΝΔ , ο Αντώνης Τριφύλλης πρ. στέλεχος Ε.Ε. και ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος Διευθυντής Περιεχομένου της ΔιαΝΕΟσις
Δείτε το βίντεο

No comments:

Post a Comment