Thursday, January 10, 2019

«Ξεφτίζει» το αμερικανικό πολυεθνικό λόμπι




''Κάποτε έλεγαν πως ό,τι ήταν καλό για την General Motors, ήταν καλό και για την Αμερική. Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει πως ό,τι είναι κακό για την Apple, είναι κακό για την Κίνα. Που σημαίνει ότι είναι καλό για την Αμερική.
Όταν οι πωλήσεις των iPhone της Apple είναι χαμηλότερες του αναμενόμενου, όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα υποφέρει. Τουλάχιστον αυτή είναι η θεωρία. Στην πράξη, στρέφονται σε smartphones που κατασκευάζει η Huawei, η εγχώρια εταιρεία τηλεπικοινωνιών, κάτι που μπορεί να βοηθήσει την Κίνα. Αυτό, όμως, είναι άσχετο. Αυτό που είναι κακό για κάποια από τα μεγαλύτερα brands της Αμερικής προφανώς είναι καλό για τον πρόεδρό της.
Είναι δύσκολο να μεγαλοποιήσει κανείς την απομάκρυνση από τον τρόπο με τον οποίο συνήθως συμπεριφέρονται οι Αμερικανοί πρόεδροι. Ωστόσο, η βαρύτητα των πιο ισχυρών αμερικανικών επιχειρηματικών λόμπι βρισκόταν σε πτώση από πριν αναλάβει την προεδρία ο κ. Τραμπ. Αυτός απλώς παγίωσε την κατάσταση. Ομάδες όπως το Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιχειρηματική Στρογγυλή.''

«Ξεφτίζει» το αμερικανικό πολυεθνικό λόμπι

No comments:

Post a Comment