''Θεωρείται μάλλον "ιεροσυλία" να γράφεις στο blog του Αντώνη για το πως φτιάχνονται οι φακές (σύμφωνα βέβαια με την ιεροτελεστία της καλής Λευκαδίτισας νοικοκυράς... ). Στέκεται υπομονετικά πάνω απο την κατσαρόλα ανακατεύοντας την σούπα υπομονετικά επί 1 - 1,5 ώρα μέχρι να χυλώσουν οι φακές και έτσι να αφήσουν τα αρώματα τους μέσα στην κατσαρόλα. Βέβαια, αν είναι φακές απο την Εγκλουβή η Λευκαδίτισα,που ξέρει καλά τη σημασία του χυλώματος, θα κάτσει ...λιγότερη ώρα επειδή είναι πιό βραστερές αλλά και πιό νόστιμες, γιαυτό και είναι περιζήτητες... (και οι φακές και οι Λευκαδίτισες !). Μάλιστα ίσως να τις έχουν πιστοποιήσει και σαν ΠΟΠ προϊόν, δεν το ξέρω σίγουρα. Για μιά πιό εύκολη εκδοχή, άμα μάλιστα δείτε στο τέλος ότι οι φακές σας δεν είναι βραστερές, η λύση του μπλέντερ είναι μιά πολύ καλή επιλογή... (φωτό)..
Η Συνταγή..
Τι είναι το σουροτιράκι?
ReplyDeleteΝτίνος