Friday, June 22, 2018

H πρώτη εκδήλωση του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου Αναπτυξιακής Συνεργασίας


 Την εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΕΚΠΑ Κ. Παλαμάς, χαιρέτησε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κος Στεργιος Πιτσιόρλας, λέγοντας ότι «οι ελληνοκινεζικές σχέσεις αναπτύσσονται ραγδαία και η πρωτοβουλία Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος, αποτελεί ένα όχημα που επιτρέπει στην Κίνα να διαδραματίσει ενεργό ρόλο παγκοσμίως. Το κρίσιμο ερώτημα είναι λοιπόν, πως θα μπορέσουμε περισσότερο να αναπτύξουμε αυτή τη σχέση προς όφελος όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες και το εμπόριο, προσφέρουν σίγουρα τέτοιες ευκαιρίες».



 ''Ο κος Σαχινίδης, μίλησε για τον αδιαμφισβήτητο ρόλο της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία σ..ήμερα, αφού η Κίνα συμμετέχει περίπου κατά 15% στο παγκόσμιο ΑΕΠ και κατά 13% στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ο κος Τριφύλλης, προέβη σε μια διαχρονική ανάλυση των σχέσεων και δεσμών ανάμεσα στη Δύση και την Κίνα, καταλήγοντας, «η Κίνα, εδώ και δεκαετίες αποφάσισε να παλέψει με τον ωκεανό και τις φουρτούνες του διεθνούς ανταγωνισμού, ενώ μετά από αιώνες απομόνωσης και παρακμής, σύντομα θα επανέλθει στην θέση που της αξίζει. Να καταστεί δηλαδή πρώτη οικονομική δύναμη..''

No comments:

Post a Comment