Saturday, February 17, 2018

''Ο δεύτερος φάκελος'' του Αλέκου Κρητικού

Κυκλοφορούν διάφορες παραλλαγές της γνωστής ιστορίας με τους τρεις φακέλους. Σύμφωνα με μια από αυτές, ο απερχόμενος πρωθυπουργός αφήνει στον επόμενο τρεις κλειστούς φακέλους με συμβουλές, σε περίπτωση που ο τελευταίος βρεθεί σε δύσκολη θέση. Ο πρώτος φάκελος συμβουλεύει: «Πες ότι φταίνε οι προηγούμενοι!». Ο δεύτερος «Πες ότι φταίει η διαπλοκή» και τέλος ο τρίτος, σε περίπτωση που το αδιέξοδο είναι ανυπέρβλητο: «Ετοίμασε τρεις φακέλους».
Όλα δείχνουν ότι η βρετανή πρωθυπουργός Τερίζα Μέι έχει ήδη ανοίξει τον δεύτερο φάκελο. Η διαπλοκή εδώ πήρε το όνομα του Τζορτζ Σόρος, που χρηματοδότησε με 400.000 λίρες την οργάνωση Best for Britain, μια από τις οργανώσεις – σημειωτέον όχι τη μεγαλύτερη – που αντιτίθενται στο Brexit.

Ο επικεφαλής της Best for Britain διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι η οργάνωσή του έχει λάβει πολύ μεγαλύτερα ποσά από άλλους χορηγούς, αλλά αυτός που μετράει για τους συνωμοσιολάγνους είναι ο Σόρος. Που δεν έκρυψε ποτέ την αντίθεσή του στο Brexit, αλλά και που, κατ’ αυτούς, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του διαπλεκόμενου συνωμότη.
Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment