Thursday, February 8, 2018

ΗΠΑ, Κίνα, Ε.Ε., Ρωσία: Πώς «ξημέρωσε» το 2018 για τις παγκόσμιες υπερδυνάμεις'' A.T. FORTUNE

''Μια αναλυτική πρόβλεψη για τα πιο βασικά οικονομικά και γεωπολιτικά ζητήματα που αναμένεται να προκύψουν φέτος.

Το 2018 αρχίζει με την κληρονομιά μιας διαρκούς έστω και μικρής ανάπτυξης
Για έβδομη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία. Περιοριζόμενοι στις τρεις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις (ΗΠΑ, Ε.Ε., ΚΙΝΑ) και στη Ρωσία λόγω μεγέθους γεωγραφικού και στρατιωτικής ισχύος, ας προσπαθήσουμε να εστιάσουμε σε ορισμένα χαρακτηριστικά που επηρεάζουν την ευστάθεια του παγκόσμιου συστήματος.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην «τρίτη κρίση της παγκοσμιοποίησης» της βιομηχανικής εποχής, που προήλθε από την «σκιώδη τραπεζική», και εξελίχθηκε σε κρίσεις στο στεγαστικό τομέα, σε τραπεζική κρίση και κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα απώλειες στις θέσεις εργασίας και στον πλούτο πολλών χωρών ανά την υφήλιο.
ΗΠΑ. Το 2017, παρά τις προβλέψεις σε σχέση με τις εξαγγελίες της νέας διοίκησης Τραμπ, έκλεισε με σημαντική άνοδο του χρηματιστηρίου, βασική πηγή εσόδων για εκατομμύρια Αμερικανών και ιδίως των μεσαίων και μείωση της ανεργίας. Όμως η χρονιά που έρχεται, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, μια και η πολιτική προστατευτισμού στο εμπόριο, και η πολωτική ατμόσφαιρα που συστηματικά εγκαθίσταται στην πολιτική και κοινωνική ζωή πολύ πιθανόν να ανατρέψουν την εικόνα.,''

No comments:

Post a Comment