Thursday, January 18, 2018

''Εκεί που συναντιούνται Γερμανοί και Γάλλοι για το μέλλον της Ευρώπης'' Α. Τ. ''FORTUNE''

''Τα τρία κόμματα της γερμανικής κοινωνικής δημοκρατίας, οι χριστιανοδημοκράτες, οι χριστιανοκοινωνιστές και σοσιαλδημοκράτες, βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.
Μετά τις εκλογές και την απρόσμενη εκλογική  υποχώρηση του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ και την στασιμότητα σε ψήφους σε χαμηλό επίπεδο των σοσιαλδημοκρατών, έγινε μια αποτυχημένη προσπάθεια να σχηματιστεί κυβέρνηση της κεντροδεξιάς με τους «πράσινους» και τους φιλελεύθερους. Ο λεγόμενος «συνασπισμός Τζαμάικα» -από τα χρώματα των συν διαλεγόμενων κομμάτων, με υπαιτιότητα των φιλελευθέρων.
Η καλύτερη λύση για την Γερμανία θα ήταν η παραμονή των σοσιαλδημοκρατών στην αντιπολίτευση. Κι αυτό γιατί η άνοδος της αντιευρωπαϊκής και ακροδεξιάς θα έδινε την ευκαιρία στην Αριστερά να ανασυντάξει της δυνάμεις της, ιδίως στα βιομηχανικά προπύργια της, όπου διαπιστώθηκε ότι η δυναμική παρουσία του παλαιού συνδικαλιστή Μάρτιν Σουλτς δεν απέδωσε. Τα εργατικά στρώματα εγκατέλειψαν μαζικά τους σοσιαλιστές προς όφελος των ακροδεξιών, όπως ακριβώς συνέβη και  στην Αγγλία με το δημοψήφισμα για το Brexit και στις εκλογές στην Γαλλία..''

No comments:

Post a Comment