Wednesday, January 24, 2018

'' Νταβός 2018: Γιατί και φέτος όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ελβετία'' : Α. Τ. FORTUNE

''Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα βλέμματα της πολιτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής κοινότητας είναι στραμμένα στο μικρό Ελβετικό θέρετρο. Για λίγες αλλά πυκνές σε γεγονότα ημέρες ηγέτες, οικονομικοί παράγοντες και ακαδημαϊκοί συναντώνται για επεξεργαστούν μια σειρά ζητήματα που αφορούν την παγκοσμιοποιημένη και πολύπλοκη πραγματικότητα, να παρουσιάσουν την πολιτική τους ή να συναντηθούν.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός έχει με τα χρόνια εξελιχθεί στην  σημαντικότερη συνάντηση κορυφής για την παγκοσμιοποίηση, που επικεντρώνει την προσοχή της στις προκλήσεις που είναι πιθανόν να αποτελέσουν αιτίες αποσταθεροποίησης ενός πολύπλοκου, διαρκώς μεταβαλλόμενου και ευαίσθητου συστήματος. Με άλλα λόγια η προσέγγιση του ιδρυτή του Φόρουμ καθηγητή Schwab και των συνεργατών τους αποτελεί ένα είδους θερμομέτρου.
Το πρώτο κείμενο και οι σχετικές εισηγήσεις με τα οποία ανοίγει η αυλαία είναι η ετήσια μελέτη για τους κινδύνους και τις  τάσεις που καταγράφονται στην περιγραφή της έρευνας (Global Risk Report).

No comments:

Post a Comment