Thursday, December 14, 2017

''Quo vadis, Ευρώπη;'' A.Τ. Fortune

Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης άνοιξε και επίσημα. Οι στρατηγικές,  τα δεδομένα και τα βασικά σημεία ήδη  βρίσκονται στο τραπέζι.

Στο Ταλίν της Εσθονίας άρχισε και επίσημα η συζήτηση γι’ αυτό που αποκαλούμε «το μέλλον της Ευρώπης». Στη συζήτηση –κατά την πρώτη Σύνοδο Κορυφής μετά τις γαλλικές και γερμανικές εκλογές– ανιχνεύθηκαν οι προθέσεις για την επόμενη περίοδο και οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών πλέον, μετά την αποχώρηση των Βρετανών, συμφώνησαν σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την Ε.Ε. το καλοκαίρι του 2018.
Πόσο ρόδινος είναι, όμως, αυτός ο δρόμος και πόσο πιθανό είναι η Ευρώπη να αλλάξει; Με αφορμή την ομιλία Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 14 Σεπτεμβρίου 2017, τις γερμανικές εκλογές και τις συνεχείς παρεμβάσεις του Προέδρου της Γαλλίας, θα προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τη συνέχεια που θα δοθεί στο ευρωπαϊκό εγχείρημα αναδιάρθρωσης της Ένωσης.
Περιμένοντας, βέβαια, τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, μετά τον οποίο θα αρχίσει η επίσημη συζήτηση για το μέλλον της Ένωσης, εστιάζουμε στα βασικά δεδομένα που είναι αυτήν τη στιγμή πάνω στο τραπέζι.
1. Η διαμάχη για τη διακυβερνητική ή την κοινοτική διαδικασία..\
Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment