Wednesday, September 6, 2017

''Ξεκινάει μια «επανάσταση» από το Κέντρο?'' του Νίκου Μηλαπίδη

''Πότε θα επαναστατήσουν οι συνεπείς; Αναφέρομαι στο μη θορυβώδες τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, που υπομένει με προσωπικό κόστος, την καθίζηση της χώρας, αλλά δεν υποκύπτει στις σειρήνες του αντιμνημονιασμού και του εθνολαϊκισμού. Αυτοί που αναζητούν τα αίτια της κρίσης και δεν τους αρκεί η μιζέρια και η κοινωνία χαμηλών προσδοκιών.
Στα οκτώ χρόνια της κρίσης και του μεγάλου πολιτικού αναδασμού πλέον έχουν κυβερνήσει όλοι. Ωστόσο, η χώρα δεν πάτησε με αυτοπεποίθηση στα πόδια της, τα μνημόνια και οι επιτροπείες επεκτείνονται. Αντιθέτως, ζούμε τον παροξυσμό του λαϊκισμού, της ανηθικότητας και του πελατειασμού χωρίς αιδώ. Την πικρή αυτή αλήθεια ασπάζονται -και ας μην το πολύ παραδέχονται- και οι πιο θερμόαιμοι συμπολίτες μας, που πίστεψαν τις απατηλές εύκολες λύσεις, τα «ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα».
Οι προσδοκίες του κόσμου, παρότι χαμηλωμένες, εξακολουθούν να θέλουν την ανάκαμψη της χώρας. Έπαθαν -ελπίζω να- έμαθαν και αναζητούν προοπτική ως προσωπική και συλλογική διέξοδο. Οι κοινές πεποιθήσεις ξεπερνούν κοινωνικές τάξεις και πολιτικές προτιμήσεις..''
Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment