Wednesday, October 26, 2016

''Η ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ'' του Α.Τ. ''ΤΑ ΝΕΑ''

Δεν είναι μόνο η γλώσσα που δεν έχει κόκαλα και κόκαλα τσακίζει. Καμιά φορά και η σιωπή τσακίζει αυθάδεις συνομιλητές. Αυτές ήταν οι περιπτώσεις που έδωσαν τον τόνο στο τελευταίο συμβούλιο κορυφής. Ηχηρές σιωπές επικράτησαν στις αίθουσες έξω από τον χώρο της διάσκεψης κορυφής των ηγετών της Ενωσης.
Η πρώτη «ακούστηκε» στο τέλος του δείπνου όπου συζητούνται τα σημαντικά θέματα σε χαλαρή ατμόσφαιρα μεταξύ αρνιού ψητού με σύκα και παγωτού παρφέ. Τότε δόθηκαν πέντε λεπτά στη βρετανίδα πρωθυπουργό του Brexit για να πάρει τον λόγο για το θέμα της. H κυρία Τερίζα είπε ότι για όσο διάστημα βρίσκεται ακόμη στην ΕΕ θα έχει λέγειν για όλες τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται. Μια παγερή σιωπή ήταν η απάντηση των 27, όπως γράφουν βρετανοί δημοσιογράφοι. Η νεκρική σιγή είχε οργανωθεί με την παρέμβαση του προέδρου της Ενωσης Τουσκ προς τους 27. Η στάση τής υπό αποχώρηση από τις συνεδριάσεις πρωθυπουργού σε θέματα για ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας των 27 και τις σχέσεις με τη Ρωσία έβγαλε από τις γραβάτες τους - πλην ενός - το σύνολο των ηγετών.
Βέβαια έξω από τις αίθουσες και το δείπνο είχε ήδη στηθεί ένα πανηγύρι αγανάκτησης. Η παρέμβαση προήλθε από τον πρόεδρο της ομάδας του Λαϊκού Κόμματος Βέμπερ. Μας άφησε άναυδους η
Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment