Friday, July 22, 2016

''Η υπουργοποίηση του Δράκουλα'' του Α.Τ. ''ΤΑ ΝΕΑ''

''Πριν αλέκτορα φωνήσαι, η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερίζα Μέι ανέθεσε το ιστορικά ισχυρότατο χαρτοφυλάκιο σε έναν από τους δύο αστέρες της παράταξης Brexit. Ο άνθρωπος κλόουν, που σε στυλ προεκλογικού ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μιλούσε προσβλητικά για τους εταίρους, στήθηκε απέναντι στους υπουργούς της ΕΕ.
Εκπληξη και έντονη δυσφορία εκδηλώθηκε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. «Είναι σαν να ανατίθεται το χαρτοφυλάκιο για την Υγεία στον κόμη Δράκουλα». Με αυτά τα λόγια ο γερμανός Σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Ρολφ Μίτζενιχ υποδέχθηκε τον Μπόρις Τζόνσον στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο γνωστός μας Γκι Φέρχοφστατ έγραψε στο twitter: «Προφανώς το βρετανικό χιούμορ δεν έχει όρια». Και ο Καρλ Μπιλτ, παλιός συντηρητικός πρωθυπουργός της Σουηδίας, ευχόταν η είδηση να είναι ένα αστείο.
Οι λέξεις «ψεύτης» και «δειλός» σφράγισαν την αιφνίδια αποχώρηση των δύο αστέρων της καμπάνιας υπέρ της εξόδου: του Φάρατζ και του Τζόνσον. Και να τος πετιέται ο τέως δήμαρχος στην πολιτική σκηνή από την οποία είχε μόλις αποχωρήσει. Οπότε η έκπληξη της μητέρας Τερέζας των Συντηρητικών της Αγγλίας σχολιάζεται με οργή και ειρωνεία. Και προκαλεί  ευλόγως το ερώτημα: γιατί διάλεξε έναν δημαγωγό πρώτου μεγέθους, έναν Εγγλέζο Τραμπ..''
Διαβάστε περισσότερα..

No comments:

Post a Comment