Monday, June 27, 2016

Λίγο πριν από το διάγγελμα του δημοψηφίσματος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ



Ο κ. Τσίπρας μετά το υπουργικό συμβούλιο επικοινωνεί τηλεφωνικά με την κ. Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ (τον δεύτερο τον εντοπίζουν οι άνθρωποί του στην εξοχική κατοικία της γαλλικής προεδρίας στις Βερσαλλίες). Παρότι στη συνάντηση που είχαν μαζί του, το ίδιο πρωινό στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου, δεν τους ανέφερε κάτι, η απόφαση για δημοψήφισμα δεν εκπλήσσει κανέναν από τους δύο ηγέτες.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Το πρωί της 26ης Ιουνίου του 2015, πριν μεταβεί στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το δεύτερο μέρος της Συνόδου Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί σύσκεψη της τελευταίας στιγμής σε αίθουσα συνεδριάσεων στον 25ο όροφο του ξενοδοχείου όπου διαμένει η ελληνική αποστολή στις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί -Νίκος Παππάς, Γιάννης Δραγασάκης, Γιάνης Βαρουφάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος- και τα λοιπά κυβερνητικά στελέχη που θα συμμετάσχουν, καλούνται να αφήσουν τα κινητά τους σε ένα μεταλλικό κουτί εκτός του δωματίου.
Ο πρωθυπουργός, καταβεβλημένος και αποκαρδιωμένος, ανακοινώνει στην ομήγυρη την πρόθεσή του να εισηγηθεί δημοψήφισμα. Οπως λέει: «Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Μας έδωσαν τελεσίγραφο. 

No comments:

Post a Comment